Σπύρος Ριζόπουλος: Οι πολιτικές «Black Friday» του κ. Καχριμάνη στερούν από την Ήπειρο όσα αξίζει

Τη μεγάλη διαφορά που έχει ο τρόπος με τον οποίο οι Ορίζοντες Ηπείρου αντιλαμβάνονται το πώς πρέπει να διεκδικούνται οι λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας Ηπείρου με την πολιτική που ασκεί εδώ και τρεις θητείες ο Περιφερειάρχης ανέδειξε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Ριζόπουλος.

Με αφορμή τα όσα έγιναν γνωστά τις προηγούμενες ημέρες για το Ιωάννινα – Κακαβιά, το προκάτ κλειστό και το Τεχνολογικό Πάρκο αλλά και τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Ριζόπουλος σημείωσε ότι το σημαντικότερο κομμάτι της επικοινωνίας που έχει μια Περιφερειακή Αρχή με τα κέντρα εξουσίας των Αθηνών είναι οι προτάσεις που καταθέτει να εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

«Αυτό προσπαθώ να κάνω στις δικές μου συνομιλίες. Δεν βλέπω όμως να γίνεται το ίδιο και από τον Περιφερειάρχη», είπε ο κ. Ριζόπουλος και συνέχισε:

«Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τις εξαγγελίες για την Ιόνια οδό, στην ουσία δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό ακόμα, αφού το πλαίσιο της δημοπράτησης είναι άγνωστο. Χαρακτηριστικό είναι, το οποίο δεν αντιλήφθηκε κανεις, ότι δεν έγινε αναφορά ως Ιόνια Οδός έγινε αναφορά ως σύνδεση Ιωαννίνων-Κακαβιάς. Η συνάντησή μου με τον κ.Καραγιάννη, Υφυπουργό Υποδομών, το Σεπτέμβρη του 2021, λίγες μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του,  ήταν αυτή που έθεσε σε νέα βάση το ζήτημα γιατί εκεί επανήλθε για πρώτη φορά η έννοια της διευρωπαϊκότητας, όταν καταθέσαμε την πρόταση να θεωρηθεί ο οδικός άξονας αυτός ως παραεγνατία. Και για να τελειώνουμε, δίιχνος, κλειστός αυτοκινητόδρομος δεν νοείται. Ο αγώνας για να γίνει ο δρόμος τέλειος, ξεκίνησε από εμάς και θα συνεχιστεί. Μας αξίζει ο δρόμος να είναι τέλειος. Αυτό που απέτυχε εδώ και τρεις θητείες να μας δώσει ο κ. Καχριμάνης γιατί ακολουθεί πολιτικές ‘’black Friday’’, πολιτικές εκπτώσεων για τα μεγάλα ζητήματα της Ηπείρου, δεν με αφήνει ικανοποιημένο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ριζόπουλος πρόσθεσε ότι στην ίδια λογική κινήθηκε ο Περιφερειάρχης και στην περίπτωση του κλειστού γυμναστηρίου, αφού επέλεξε την λύση ενός προκάτ, αντί να διεκδικήσει την υλοποίηση της δέσμευσης του προηγούμενου πρωθυπουργού για την κατασκευή νέου στα Γιάννενα.

«Κι εδώ κυριάρχησε η πολιτική του σκόντου. Τι εμπόδιζε τον κ. Καχριμάνη να διεκδικήσει το νέο κλειστό γυμναστήριο που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας όταν ήταν πρωθυπουργός και ταυτόχρονα να πάρει τις σιδεριές του προκάτ κλειστού; Αναρωτήθηκε.

Φτάνοντας στο θέμα του τεχνολογικού πάρκου, σημείωσε ότι ο Περιφερειάρχης δεν έχει αντιληφθεί την διαφορά της τεχνολογικής κοινότητας με αυτή του κτιρίου – εκτρώματος που θέλει να κατασκευάσει.

«Ο κ. Πιερρακάκης κατανοεί τη διαφορά των δύο αυτών εννοιών και γι αυτό δεν είπε τίποτα για το τεχνολογικό πάρκο στη διάρκεια της παρουσίας του στα Γιάννενα. Άλλωστε το τεχνολογικό πάρκο δεν ανήκει στη δική του αρμοδιότητα αλλά στο υπουργείο του κ. Γεωργιάδη. Αυτό το έκτρωμα κτίριο που πάει να κατασκευαστεί είναι στην λογική του περιφερειάρχη - εργοδηγού, χωρίς όραμα». Αποσαφηνίζω ότι η λάθος προσέγγιση αφήνει τη χρηματοδότηση του κτιρίου εκτός Ταμείου Ανάκαμψης.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ. Ριζόπουλος θύμισε ότι η διαδικασία συζήτησης για τον ρόλο της περιφέρειας ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο μετά από πρωτοβουλία των Οριζόντων Ηπείρου, οι οποίοι ζήτησαν ενημέρωση για τις αποσχιστικές τάσεις που είχαν εκφράσει τότε 6 δήμαρχοι μαζί με τον κ. Καχριμάνη φτάνοντας να κάνουν λόγο για τη δημιουργία δεύτερου ΦΟΔΣΑ στην Ήπειρο.

«Ένα χρόνο μετά, βλέπουμε ένα άλλο αβάσιμο επιχείρημα, ότι οι δήμοι αυτοί έχουν περισσότερους κατοίκους. Τέτοιες λογικές διχάζουν τους Ηπειρώτες και με βρίσκουν αντίθετο. Ο ΦΟΔΣΑ έχει ξεκινήσει τις κινήσεις για τη νομική κατοχύρωση των επιχειρημάτων του κι όλη αυτή η διαμάχη θα λήξει με τον Φορέα νικητή. Ο κ. Καχριμάνης δεν σέβεται τους θεσμούς και το έχει αποδείξει. Γνωρίζω ότι πίεσε πάρα πολύ ο Περιφερειάρχης για να τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της επίσκεψής του στο θέμα αυτό, αλλά πέραν των όσων είπε έχει αξία και σε τι θέματα δεν αναφέρθηκε…», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

 

Να ζητήσει συγνώμη

Στην αρχή της συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, αναφέρθηκε και στην απρέπεια του Περιφερειάρχη κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιο, να απαξιώσει την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

«Δέχτηκα τηλεφωνήματα που με έκαναν να ντραπώ για την συμπεριφορά του Περιφερειάρχη. Ομολογώ ότι δεν αντιλήφτηκα εκείνη τη στιγμή τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο κ. Καχριμάνης. Το διαπίστωσα όμως βλέποντας ξανά το βίντεο της συνεδρίασης και δεν ξέρω πραγματικά γιατί συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Γιατί αυτός ο πανικός; Δυστυχώς το πάθημα, με την παραίτηση του κ. Παργανά δεν έγινε μάθημα. Γινόμαστε περίγελος συνέχεια. Αν ο ίδιος επιθυμεί να δείχνει τέτοια εικόνα εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε. Ζητάω συγνώμη από τους εκπροσώπους της Πανηπειρωτικής για λογαριασμό του Περιφερειάρχη και καλώ και τον ίδιο να το πράξει. Αυτή η συμπεριφορά πρέπει να τελειώσει. Πριν λίγο καιρό μίλησε απαξιωτικά για τον κ. Κορωναίο, ακολούθησε ο κ. Φραγκούλης και προχθές ο κ. Λιούρης. Δίνω μια συμβουλή σε όσους είναι κοντά του: ‘’Μαζέψτε τον γιατί όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα’’».

 

***

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου ο κ. Ριζόπουλος εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια του παπα-Θανάση.

«Λυπούμε ειλικρινά για την ήταν έμπνευση για όλους μας. Ένας σκληρός εργάτης του χριστιανισμού και της φιλανθρωπίας. Αν δεν υπήρχε παράδεισος θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε για τον παπα-Θανάση. Θα τον έχω στην καρδιά μου και θα τηρώ όσα μας έμαθε όλα τα χρόνια», είπε ο κ. Ριζόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]