ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Διασκέδαση μέχρι τα μεσάνυχτα και άλλα μέτρα σε ισχύ από 3 Ιανουαρίου 2022 -Ανακοινώσεις Πλεύρη

 


Τα μέτρα που θα ισχύσουν από   τις 3/01/2022 έως και τις 16/01/2022  όπως τα γνωστοποίησε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είναι τα ακόλουθα :


Υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ95 ή FFP2 είτε διπλή χειρουργική  ή υφασμάτινη  όπου υπάρχει συγχρωτισμός  .Η διπλή μάσκα θα είναι υποχρεωτική και στο προσωπικό της εστίασης .

Τα νυχτερινά μαγαζιά  θα μένουν ανοιχτά ως τις 00.00  τα μεσάνυχτα ,δεν θα επιτρέπονται όρθιοι θαμώνες ενώ στα τραπέζια θα μπορούν να κάθονται μέχρι 6  άτομα και παράλληλα θα υπάρξουν και μετρικές αποστάσεις .Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται τα μέτρα άμεσα θα διακοπεί και η μουσική  η οποία στην παρούσα φάση επιτρέπεται .

Στα γήπεδα  περιορίζεται το ποσοστό παρακολούθησης από τους φιλάθλους στο  10% με ανώτατο όριο τα 1000  άτομα.Σε περίπτωση που παρατηρηθεί μη τήρηση των μέτρων από τους φιλάθλους αυτομάτως όλοι οι  αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών .


Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ,στις δομές  φροντίδας χρονίων πασχόντων θα υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο με PCR (μοριακό τεστ 48 ωρών ) ενώ και στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα υπάρχει αυστηροποίηση των όρων του επισκεπτηρίου και θα απαγορεύεται για αυτό το διάστημα και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών .

Παράλληλα θα υπάρξει τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες.Η τηλεργασία θα φτάνει στο ποσοστό  έως και το 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο ωστόσο το ακριβές αυτό ποσοστό θα καθοριστεί  βάσει των δυνατοτήτων που υπάρχουν σε κάθε υπηρεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]