Με νέα μέτρα από σήμερα σε ισχύ λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2021....

 


Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι 17 Ιανουαρίου 2022
Σε ισχύ από σήμερα τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας ,Θάνος Πλεύρης .

 Στη διασκέδαση και στην εστίαση το ωράριο θα είναι μέχρι τις 12 το βράδυ χωρίς μουσική και μόνο για καθήμενους πελάτες. σε τραπέζια 6 ατόμων .Για το βράδυ του ρεβεγιόν 31/12 προς 1/01 το ωράριο θα ισχύει έως τις 02.00 το πρωί αλλά όλες οι απαγορεύσεις συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης ορθίων και της απαγόρευσης μουσικής θα ισχύουν και για το ρεβεγιόν. 


Παράλληλα απαγορεύεται η διενέργεια πάρτι και ιδιωτικών εκδηλώσεων 
Αναλυτικά:
- υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας, οι ονομαζόμενες ΚΝ95 ή FFP2 ή εναλλακτική διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη.   Σύσταση προς τους πολίτες  είναι να επιλέγεται η μάσκα υψηλής προστασίας αναπνευστικής προστασίας τόσο στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ όσο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς   ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση τους πλέον και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.
-Σύσταση α είναι συνολικά να επιλέγονται οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.


Στους αθλητικούς χώρους στα γήπεδα, περιορισμός της παρακολούθησής τους από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα.


-Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα από τους φιλάθλους αυτομάτως όλοι οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

-Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων θα υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί προηγούμενο PCR 48 ωρών. Ενώ και στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα υπάρχει αυστηριοποίηση των όρων του επισκεπτηρίου και θα απαγορεύεται για αυτό το διάστημα και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.


-Παράλληλα θα υπάρξει τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρίες. Η τηλεργασία θα φτάνει το ποσοστό έως και του 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο, ωστόσο το ακριβές αυτό ποσοστό θα καθοριστεί βάσει των δυνατοτήτων που υπάρχουν σε κάθε υπηρεσία."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]