Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές του δάσους της Βαλανιδορράχης- Διαμαρτυρία συμπαράστασης στις 15Δεκεμβρίου έξω από τα Δικαστήρια Πρέβεζας

 

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές του δάσους της Βαλανιδορράχης
Η Επιτροπή Αγώνα Φαναρίου καλεί την κοινωνία του Δήμου μας και όλου του Νομού Πρεβέζης, σε διαμαρτυρία συμπαράστασης στις 15-Δεκεμβρίου-2021, στις 11.00, έξω από τα Δικαστήρια Πρέβεζας, καθώς εκδικάζεται η μήνυση που υπέβαλε ένας εκ της Διαχειριστικής Επιτροπής του δάσους της Βαλανιδορράχης.

Πρακτική που όλο και περισσότερο εφαρμόζεται, σε τοπικά κινήματα που διεκδικούν το δίκιο τους και τον τόπο τους, από τα αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα. Αφενός μεν να τρομοκρατήσουν τις τοπικές κοινωνίες για να μην αντιδράσουν, στην ιδιοποίηση δημόσιων χώρων, αφετέρου δε να παραπλανήσουν για τις παρατυπίες τους. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύεται η στοχοποίηση συγκεκριμένων ατόμων, προς παραδειγματισμό και εκφοβισμό, τοιουτοτρόπως να κάμψουν τις αντιδράσεις ολόκληρης της κοινωνίας, προκειμένου να σφετεριστούν και να λεηλατήσουν δημόσια γη.

Στο πλαίσιο του εκφοβισμού κινείται και η μήνυση, που κατέθεσε ο προεδρεύων της τριμελούς «Διαχειριστικής Επιτροπής του δάσους της Βαλανιδορράχης». Σε τι άλλωστε αποσκοπεί η μήνυση σε μια μαζική και καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων; Η τοπική κοινωνία δεν ήταν ενήμερη ούτε για την επικείμενη ξύλευση ούτε για τις δικαστικές αποφάσεις. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε την ενυπόγραφη ανακοίνωση της τριμελούς «Διαχειριστικής Επιτροπής του δάσους» στο fanaripress https://fanaripress.gr/parga/anatropi-to-idiotiko-dasos-alonaki-eggrafa-fotia-peftoyn-keno-oi-katigories-oson-miloysan-peri-katastrofis/. H ανακοίνωση είναι σε χρόνο μεταγενέστερο της διαμαρτυρίας, όπου γνωστοποιείται σε όλους μας ότι το δάσος και οι παραλίες που γνωρίζαμε, ως δημόσιες έχουν περιέλθει σε χέρια «ιδιωτών».

Το δάσος της Βαλανιδορράχης είναι δημόσιο, καθώς οι φερόμενοι ιδιοκτήτες αποδεδειγμένα πια δεν κατέχουν τίτλο. Ως Επιτροπή ζητάμε την αναψηλάφηση της δίκης αμφισβητώντας, ευθέως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ αναμένουμε την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Καμία δίωξη σε όσους υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα του δάσους της Βαλανιδορράχης

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Τα δάση και οι παραλίες είναι κοινωνικά αγαθά

    

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ για τη διάσωση του δάσους της Βαλανιδορράχης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]