Γ. Γεωργαντάς: Άνοιξε η πλατφόρμα για 120.000 νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών – Μεγάλο το ενδιαφέρον


 «Η κυβέρνηση, με τα μέτρα που παίρνει προσπαθεί, πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, να κρατήσει ανοικτή και την οικονομία και την κοινωνία. Και νομίζω ότι μέχρι τώρα, με όποια προβλήματα δημιουργούνται, τα έχουμε πάει πολύ καλά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε στους ανθρώπους της αγοράς η ανακοίνωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας που θα τεθούν σε ισχύ στις 3 Ιανουαρίου.

Προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομία και την κοινωνία

«Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ανάγκη να προστατευθεί η δημόσια υγεία έναντι της νέας μετάλλαξης που βλέπετε με τη ταχύτητα έρχεται και ταυτόχρονα να κρατήσουμε και την οικονομία ανοιχτή» είπε ο κ. Γεωργαντάς στην εκπομπή «Από τις Έξι» και πρόσθεσε ότι «τα μέτρα είναι απολύτως λογικά και η αυστηρή τήρησή τους θα φέρει τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε».


Σχολιάζοντας την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι «παρότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων δεν έχουμε μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς ο αριθμός των νοσηλειών δεν αυξάνει αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων».


Η Ελλάδα η πρώτη χώρα που επέτρεψε το εμβολιασμό μετά τους τρεις μήνες

Μιλώντας για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που επέτρεψε τον εμβολιασμό της αναμνηστικής δόσης, για όλους άνω των 18 ετών, μετά τους τρεις μήνες. Αυτό μας έχει δώσει τη δυνατότητα να είμαστε η πρώτη χώρα πανευρωπαϊκά στον εμβολιασμό με την τρίτη αναμνηστική δόση που είναι πολύ καθοριστική για τον περιορισμό της Όμικρον. Αυτή την στιγμή έχουν εμβολιαστεί 3.242.000 με την αναμνηστική δόση και υπάρχει και 1.000.000 που έχει προγραμματίσει την αναμνηστική δόση. Αυτό είναι ποσοστό 76% του συνόλου των δικαιούχων», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.


Αναφορικά με το ενδεχόμενο χορήγησης και τέταρτης δόσης του εμβολίου έναντι του κορονοϊού ο ίδιος τόνισε ότι αυτή την στιγμή δεν έχει εισηγηθεί κάτι τέτοιο παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ανοσοκατασταλμένων που δεν έχουν ανταποκριθεί.


Παραδόθηκε η νέα παρτίδα με τα εμβόλια για παιδιά

Μια ευχάριστη εξέλιξη αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργαντάς λέγοντας ότι η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer επιβεβαίωσε ότι θα παραδώσει στις 3 Ιανουαρίου τη νέα παρτίδα με παιδιατρικά εμβόλια και έτσι άνοιξε η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού 120.000 εμβολίων που θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο».


Σχολιάζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από γονείς παιδιών ηλικίας 5 -11 ετών ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε ότι έχουν γίνει μέχρι στιγμής 15.000 εμβολιασμοί και έχουν διατεθεί σχεδόν όλα. «Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα η οποία πραγματικά μας ξάφνιασε», συμπλήρωσε.


Μεγάλο το ενδιαφέρον από γονείς

Κάλεσε μάλιστα τους γονείς που έχουν ήδη κλείσει το ραντεβού για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους να μπουν στην σχετική πλατφόρμα και να δουν αν υπάρχει κάποια ημερομηνία διαθέσιμη για νωρίτερα.


Σημειώνεται, ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών πραγματοποιούνται σε πρωτοβάθμιες δομές φροντίδας υγείας και σε νοσοκομεία, ενώ στην Αττική γίνονται σε 5 εμβολιαστικά κέντρα: στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο ΚΥ Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.


Απαντώντας σε ερώτηση αν εξετάζεται το ενδεχόμενο, λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον, να ανοίξουν τα σχολεία μία εβδομάδα αργότερα, απάντησε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο δεδομένο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα στοιχεία έχει παρατηρηθεί ότι δεν αποτέλεσαν ιδιαίτερη εστία διασποράς το προηγούμενο διάστημα».

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]