Από αύριο σε ισχύ τα νέα μέτρα -Μέχρι 12 τα μεσάνυχτα η εστίαση -διασκέδαση Έως τις 02.00 το βράδυ του ρεβεγιόν -Κλείνει και η μουσική


 Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας   Θάνος Πλεύρης τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον αναλυτικά έχουν ως εξής:

Τα νέα μέτρα   που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ από τις 3 Γενάρη θα τεθούν   τελικώς σε ισχύ από   αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου  στις 06.00  το πρωί  .

Στη διασκέδαση και στην εστίαση το ωράριο θα είναι μέχρι τις 12 το βράδυ χωρίς μουσική και μόνο για καθήμενους πελάτες. σε τραπέζια 6 ατόμων .Για το βράδυ του ρεβεγιόν 31/12 προς 1/01 το ωράριο θα ισχύει έως τις 02.00 το πρωί αλλά όλες οι απαγορεύσεις συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης ορθίων και της απαγόρευσης μουσικής θα ισχύουν και για το ρεβεγιόν. 

Παράλληλα απαγορεύεται η διενέργεια πάρτι και ιδιωτικών εκδηλώσεων 

Όλα τα άλλα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί πριν από λίγες μέρες   θα ισχύουν από αύριο τοι πρωί .

Τί είχε ανακοινώσει ο κ.Πλεύρης στις 27/12


"Θα υπάρχει υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας, οι ονομαζόμενες ΚΝ95 ή FFP2 ή εναλλακτική διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη. Η σύστασή μας είναι να επιλέγεται η μάσκα υψηλής προστασίας αναπνευστικής προστασίας τόσο στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ όσο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά θα είναι υποχρεωτικό πλέον και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.


Σύσταση θα είναι συνολικά να επιλέγονται οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.


Αναφορικώς με τη διασκέδαση και την εστίαση θα υπάρχει ωράριο λειτουργίας έως τις 00:00 η ώρα το βράδυ και παράλληλα δεν θα επιτρέπεται η διασκέδαση για όρθιους ενώ στα τραπέζια θα μπορούνε να κάθονται έως 6 άτομα και παράλληλα θα υπάρξουν και μετρικές αποστάσεις.


Σε περίπτωση που δούμε ότι δεν υπάρχει τήρηση αυτών των μέτρων άμεσα θα διακοπεί και η μουσική την οποία στην παρούσα φάση την επιτρέπουμε.


Οποιαδήποτε όμως παρατήρηση από την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων ότι δεν θα τηρούνται τα μέτρα θα κοπεί και η μουσική.


Στους αθλητικούς χώρους στα γήπεδα, εκεί δυστυχώς έχει παρατηρηθεί μη τήρηση των μέτρων και επομένως θα πάμε σε περιορισμό της παρακολούθησής τους από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα.


Σε περίπτωση που και σε αυτή την περίπτωση δεν τηρηθούν τα μέτρα από τους φιλάθλους αυτομάτως όλοι οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.


Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων θα υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί προηγούμενο PCR 48 ωρών. Ενώ και στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα υπάρχει αυστηριοποίηση των όρων του επισκεπτηρίου και θα απαγορεύεται για αυτό το διάστημα και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.


Παράλληλα θα υπάρξει τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρίες. Η τηλεργασία θα φτάνει το ποσοστό έως και του 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο, ωστόσο το ακριβές αυτό ποσοστό θα καθοριστεί βάσει των δυνατοτήτων που υπάρχουν σε κάθε υπηρεσία."Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]