ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Θεοδωρικάκος:10.000 αστυνομικοί στους δρόμους "Μπαράζ" ελέγχων για την τήρηση των μέτρων


 Π. Θεοδωρικάκος: «Είναι καλύτερα να κοιτάξουμε το σήμερα και το αύριο και να εφαρμόσουμε τα μέτρα με αυστηρότητα και με όρους ενότητας και αλληλεγγύης»


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στο χθεσινό  κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ-1. Μιλώντας στη δημοσιογράφο Ρίτσα Μπιζόγλη αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού και στους ελέγχους των αστυνομικών για την τήρηση των μέτρων προστασίας.


Απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων από την πλευρά της Κυβέρνησης ο Υπουργός τόνισε: « Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά μια ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα καθώς η μετάλλαξη «Όμικρον» εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό. Όλες οι χώρες ανασυντάσσουν τα σχέδια τους με στόχο να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της πανδημίας και συμπλήρωσε: «Η Κυβέρνηση παίρνει διαρκώς μέτρα, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τις προτάσεις των λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα να κοιτάξουμε το σήμερα και το αύριο και να εφαρμόσουμε τα μέτρα με αυστηρότητα και με όρους ενότητας και αλληλεγγύης».


Ο κ. Θεοδωρικάκος συνέκρινε στο πώς ήταν η κατάσταση πέρυσι τέτοια εποχή και πώς είναι ένα χρόνο μετά: «Πέρυσι τέτοια μέρα αν είχαμε τόσο μεγάλο αριθμό μολύνσεων ασφαλώς και θα υπήρχε δικαιολογημένα πανικός, διότι μόλις είχαν φτάσει τα πρώτα εμβόλια στη χώρα. Αυτή τη στιγμή, πάνω από 7 εκατομμύρια Έλληνες έχουμε εμβολιαστεί και δίνουμε μάχη όλοι μαζί ενωμένοι και με όπλο τα εμβόλια αισιοδοξούμε να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση».


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στους ελέγχους που διενεργούν αυτές τις γιορτινές ημέρες τα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας: « Η Αστυνομία είναι ισχυρός παράγοντας ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής. 10.000 αστυνομικοί καθημερινά με επαγγελματισμό, αποτελεσματικότητα και ευγένεια εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας».


Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που διενεργούν τους ελέγχους είναι εμβολιασμένοι και τηρούν τα πρωτόκολλα υγείας που προβλέπουν μάσκες και τη διενέργεια συχνών rapid test. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στο περιστατικό με τον αστυνομικό από την Πάτρα που έκανε ελέγχους για το αν φορούν μάσκα οι πολίτες χωρίς ο ίδιος να φοράει: «Του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο και διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος. Είναι απαράδεκτο να μην τηρεί το νόμο κάποιος που έχει επιφορτιστεί με την αποστολή για την τήρησή του».


Ολοκληρώνοντας την τηλεοπτική του παρέμβαση ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην εγκληματικότητα που σύμφωνα με τους δείκτες παρουσιάζει μείωση κατά 25-30% σε σχέση με το 2018 και 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]