Κολυμπάμε και γνωρίζουμε το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας![video]



- Κολυμβητικές δράσεις δίπλα σε κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας από την ΕΛΟΠΥ σε συνεργασία με την WeSwim


Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) προσκάλεσε την κοινωνική, μη ανταγωνιστική ομάδα κολύμβησης WeSwim να κολυμπήσει δίπλα στους κλωβούς των εταιρειών-μελών της και να ανακαλύψει το φυσικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Κεντρικό μήνυμα των δύο Gastro-Swim events που διοργανώθηκαν το φθινόπωρο του 2021, στην Αργολίδα και τη Σαλαμίνα, ήταν: «Κολυμπάμε και γνωρίζουμε το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας».


Η θάλασσα είναι το σπίτι της ΕΛΟΠΥ, εκεί όπου μεγαλώνουν με τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς και το δεύτερο σπίτι των κολυμβητών. Στόχος των κολυμβητικών αυτών δράσεων ήταν να αναδειχτεί ο πλούτος και η βιοποικιλότητα των ελληνικών θαλασσών, η καθαρότητα και διαύγεια των νερών στα οποία ζουν τα ελληνικά ψάρια και το γεγονός ότι η ιχθυοκαλλιέργεια και ο τουρισμός είναι δύο δραστηριότητες που συνυπάρχουν αρμονικά.



Τα μέλη της WeSwim που συμμετείχαν στα δύο Gastro-Swim events, κολύμπησαν δίπλα στους κλωβούς των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ – στην «ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ, Ιχθυοκαλλιέργειες Μητσάκου» στο Βιβάρι Αργολίδας και στις «Ιχθυοκαλλιέργειες Αργοσαρωνικός», στη Σαλαμίνα. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία εκτροφής, τα πρότυπα ευζωίας, τους ελέγχους και τις προδιαγραφές ποιότητας που ακολουθούνται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής και συσκευασίας, ώστε το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας να φτάνει ολόφρεσκο, νόστιμο και θρεπτικό από τη θάλασσα στο πιάτο μας!


Οι κολυμβητικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με γευσιγνωσία, όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ολόφρεσκες τσιπούρες και λαβράκια από τις δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας.



Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Με στόχο την αειφόρα ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των Μελών της, η ιδιωτική μη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ),  ιδρύθηκε το 2016, όταν τα πρώτα 21 Μέλη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν με δικούς τους πόρους τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας για τα προϊόντα της παραγωγής τους και την προώθηση τους σε επιλεγμένες αγορές.


Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ  αποτελείται από 23 Μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα του σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η  ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και  οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, εκπαίδευση,  συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. 


Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια που παράγουν τα Μέλη της ΕΛΟΠΥ χαρακτηρίζονται από τη συλλογική σήμανση Fish from Greece.



Για περισσότερες πληροφορίες: fishfromgreece.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]