ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Με αρνητικό test οι ανεμβολίαστοι σε εμπορικά ,τράπεζες και δημόσιο -2 τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους -Αναβαθμίζονται οι ποινές για τα μαγαζιά

-Ανοίγει την Παρασκευή 5/11  η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών 
-Παντού με rapid οι ανεμβολίαστοι πολίτες
 
Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19 είναι τα ακόλουθα:

-Ολοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα σε όποια θέση βρίσκονται συμπεριλαμβανομένου και τους χώρους λατρείας θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους και θα είναι υποχρεωμένοι με 2 τεστ (είτε rapid είτε μοριακό)εβδομαδιαίως.

-Η πρόσβαση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στις δημόσιες υπηρεσίες ,στις τράπεζες ,σε όλους τους μεικτούς χώρους διασκέδασης, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες όπως είναι τα κομμωτήρια και κάθε άλλη δράση θα γίνεται υποχρεωτικά με μοριακό ή rapid test.

Για οποιαδήποτε συναλλαγή τέτοιας φύσεως θα πρέπει να υπάρχει ο διαγνωστικός  έλεγχος .

-Δεν θα χρειάζεται να υπάρξει διαγνωστικός έλεγχος για τους μη εμβολιασμένους όπου είναι αναγκαίες οι δραστηριότητες δηλαδή στα καταστήματα τροφίμων ,για την  άσκηση του θρησκευτικού τους δικαιώματος  καθώς επίσης και για την πρόσβαση στα φαρμακεία όπως ίσχυε.

-Αναβαθμίζονται οι ποινές για τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα  και οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν .Κατά τον έλεγχο θα πρέπει να υπάρχει και το πιστοποιητικό εμβολιασμού και η ταυτοπροσωπία .

Οι ποινές διπλασιάζονται με πρόστιμο που ξεκινά από 5.000 ευρώ και 15 μερες  αναστολή λειτουργίας του καταστήματος ενώ παράλληλα θα γίνεται πλήρης ενημέρωση των πολιτών για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα και έχουν δεχθεί ποινές.

- Επειδή στους αθλητικούς  χώρους που είναι αμιγείς και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας έχει παρατηρηθεί ότι δεν τηρείται το μέτρο ,θα υπάρξει ποινή στις ομάδες που θα συνδυάζεται με την παρουσία φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια αν δεν τηρείται το μέτρο της χρήσης της μάσκας και των άλλων περιορισμών που πρέπει να υπάρχουν τα γήπεδα.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]