ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο υβριδικό φεστιβάλ Tale of X Cities !Με εξαιρετικές συμμετοχές τα Ιωάννινα!

 


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο υβριδικό φεστιβάλ Tale of X Cities με τη συμμετοχή 12 πόλεων της Βορείου Ελλάδας από την Πέρδικα Θεσπρωτίας ως την Αλεξανδρούπολη. Η δράση ξεκίνησε έπειτα από δημόσιο κάλεσμα, τον περασμένο Φεβρουάριο, ως εργαστήριο ψηφιακών δεξιοτήτων και πραγματοποιούταν μία φορά την εβδομάδα έως τον Οκτώβρη.


Μέσα από το εργαστήριο δημιουργήθηκε ένα ισχυρό δίκτυο, το οποίο παρήγαγε ένα πολύπτυχο πολιτιστικό περιεχόμενο και το οποίο παρουσιάστηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 σε ταυτόχρονη σύνδεση με όλες τις πόλεις που συμμετείχαν.


Από τα Ιωάννινα συμμετείχαν οι φορείς: Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και ΜΚΟ Άρσις – Ιωάννινα και οι πολίτες Ιωάννης Μπενέκος, Δήμητρα-Αγγελική Βασιλείου και Ελένη Κώτση. Το γενικό συντονισμό ανέλαβε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, Σύμβουλος Πολιτισμού στο Δήμο Ιωαννιτών.



Τα έργα τους, όπως και τα έργα όλων των συμμετεχόντων, στα οποία χρησιμοποιήθηκε η ψηφιακή τεχνολογία για τη δημιουργία τους, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα https://www.commonlab.info/tale-of-x-cities---art-works.html  ενώ πραγματοποιήθηκαν και διάφορες δράσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας ζωντανά σε κάθε πόλη.


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Tale of X Cities, παρουσίασε θεματικές που σχετίζονται άμεσα με την κεντρική ιδέα του Φεστιβάλ, τη ζωντανή συναυλία του Δημήτρη Καραγεώργου από την αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας», βιντεοσκοπημένη συναυλία του Δημήτρη «James» Μπασδάνη σε χορογραφία και ερμηνεία της Μυρτώς Τασιούλα, τις εκθέσεις φωτογραφίας του Χάρη Μπινώλη με τίτλο «Εικόνες της πόλης» και του Γιάννη Μπενέκου με τίτλο «Ίχνη Παρελθόντος – Θραύσματα Μνήμης» και προβολές των φιλμ μικρού μήκους τόσο των τοπικών όσο και των υπολοίπων συμμετοχών στο Φεστιβάλ.



Οι Γιαννιώτικες συμμετοχές είναι οι εξής:


Ιωάννης Μπενέκος – βίντεο slideshow της έκθεσης «Ίχνη Παρελθόντος – Θραύσματα Μνήμης»  https://vimeo.com/647488744


Δήμητρα Αγγελική Βασιλείου – βίντεο ημερολόγιο – ντοκιμαντέρ με τίτλο «Χ»

https://vimeo.com/ 648201019



Ελένη Κώτση – βίντεο slideshow,  φωτο-ρεπορτάζ  με τίτλο «Λίμνη Παμβώτιδα, Ζούμε με τη λίμνη, Ζούμε για τη λίμνη»

https://vimeo.com/647602794


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]