Κορωνοϊός: Το Plan B της κυβέρνησης ενόψει εορτών - Test για όλους και ανοιχτή οικονομία

 


Το «μοντέλο» της Πορτογαλίας για rapid test και στους εμβολιασμένους, χωρίς οικονομική επιβάρυνηση, εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου, για την καλύτερη ιχνηλάτηση του κορονοϊού.

Με το μαζικό testing απομακρύνεται το σενάριο για lockdown, τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ οικονομία και κοινωνία θα παραμείνουν ανοιχτές για όλους του πολίτες της χώρας.


Σκέψεις για rapid test σε όλους

Τις μέρες των γιορτών θα διατεθούν σε όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενόψει των χριστουγεννιάτικων ημερών που περιλαμβάνουν αυξημένη κινητικότητα και κοινωνικότητα, δωρεάν self test.


Η διανομή θα είναι καθολική, για το σύνολο του πληθυσμού κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνεται μέσω των φαρμακείων, με το ΑΜΚΑ του κάθε πολίτη, ενώ το πόσα θα είναι θα το αποφασίσει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τις αμέσως επόμενες μέρες.


Το κεντρικό σενάριο, πάντως, είναι να πρόκειται για δύο self test και μένει να δούμε για πότε ακριβώς. Θα πρόκειται, βεβαίως, για ισχυρή σύσταση προς όλους τους πολίτες, μαζί με ευρύτερες συστάσεις για τήρηση των υγειονομικών μέτρων και οριοθέτηση των επαφών και την περίοδο των εορτών.


Μάλιστα, η κυβέρνηση δρομολογεί ήδη τη σχετική προμήθεια, όπως κάνει και η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, για να υπάρξει αυξημένο testing τις μέρες των γιορτών, ενώ το κόστος της προμήθειας δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό. Το αν θα υπάρξουν και άλλες «σημειακές παρεμβάσεις» στο κοκτέιλ των μέτρων, όπως ένα επιπλέον test σε ανεμβολίαστους εργαζομένους ή η επαναφορά της μάσκας παντού, μέσα-έξω, είναι υπό συζήτηση, αλλά δεν θα πρέπει να αναμένεται μια ριζική αλλαγή της στρατηγικής που είναι σήμερα σε εφαρμογή.


Αποκλείεται το ενδεχόμενο lockdown

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να λειτουργήσει με όσο το δυνατόν πιο ομαλό τρόπο η κοινωνική και οικονομική ζωή τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Από την κυβέρνηση αποκλείουν σε όλους τους τόνους το ενδεχόμενο ενός lockdown και τον περιορισμό στις δραστηριότητες των εμβολιασμένων είτε αφορούν την διασκέδαση, είτε την κινητικότητα. Προς το παρόν, αν και υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις, απορρίπτεται και το σενάριο για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης ακόμα και αν κάνουν rapid test, όπως ισχύει σήμερα.

φωτό Eurokinissi

lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]