Στη Βαρκελώνη με Erasmus+ εκπαιδευτικοί του Εσπερινού ΓΕΛ Ιωαννίνων

 


Το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Creating an effective multicultural classroom» το οποίο παρακολούθησαν στη Βαρκελώνη της Ισπανίας από 18 μέχρι 24 Οκτωβρίου 2021 με επιτυχία 5 εκπαιδευτικοί του Εσπερινού ΓΕΛ Ιωαννίνων, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus +/ Δράση ΚΑ1– Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης και  επιχορηγήθηκε αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο φορέας που το διοργάνωσε είναι MOVEU PROFESSIONAL SERVICES S.L. με έδρα του στη Βαρκελώνη ο οποίος εξειδικεύεται στον τομέα προγραμματισμού, οργάνωσης και διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα στόχευε στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τα καινούρια παιδαγωγικά ρεύματα και την απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων πάνω σε θέματα  διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και διαφοροποιημένης διδασκαλίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν πολλές επισκέψεις μελέτης σε χώρους που φιλοξενούν και εκπαιδεύουν  μετανάστες και πρόσφυγες  αλλά και σε ισπανικό δημόσιο σχολείο που φοιτούν μαθητές/τριες από άλλες χώρες. Δεν έλειψαν βέβαια και οι επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως μουσεία, πινακοθήκες, κ.α.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων από το φορέα υλοποίησης και με την απονομή βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς. Επιπλέον το σεμινάριο οδήγησε στην απόκτηση του εγγράφου Europass Mobility και για τους 5 συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς του Εσπερινού ΓΕΛ Ιωαννίνων που ήταν οι: Διατσίδου Μαρία, Γαργάλας Παναγιώτης, Δαβή Ευαγγελία, Ζιάκα Γεωργία και Χασκή Ελένη. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μπορείτε να πάρετε από το ιστολόγιο που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της επιμόρφωσης  https://blogs.sch.gr/lykespio/

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]