Δήμος Ιωαννιτών:Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας


 Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενέταξε στο ΕΣΠΑ και θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού του με λαμπτήρες led.  

Με αυτό τον τρόπο και χωρίς δαπάνες του Δήμου, θα καταφέρουν, εκτός από την περιβαλλοντική αναβάθμιση,  εξοικονόμηση πόρων η οποία θα μπορούσε να φέρει μέχρι και μείωση των ανταποδοτικών τελών, αν δεν υπήρχαν οι αυξημένες δαπάνες της διαχείρισης των απορριμμάτων τις οποίες ψήφισε και η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, υπερψηφίζοντας την τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ. 

Αντίθετα ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε παρά την αρνητική απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου,  σε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού της πόλης με τη μορφή ΣΔΙΤ 

Στα Γιάννενα, ένα έργο το οποίο θα κατασκευαστεί  –με βάση τους υπολογισμούς των ιδιωτικών μελετητικών γραφείων- σε 18 μήνες με κόστος 8,6 εκ. ευρώ,  ο Δήμος Ιωαννιτών συμφώνησε να το πληρώσει 19,2 εκατομμύρια ευρώ και να δεσμεύσει τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη για 12 χρόνια χωρίς να εξοικονομήσει ούτε μισό ευρώ για το Δήμο. 

Παρέδωσε την συντήρηση του οδοφωτισμού σε ιδιώτες και έκλεισε οποιαδήποτε χαραμάδα ελπίδας για μείωση των ανταποδοτικών αφού την εξοικονόμηση χρημάτων τη χαρίζει ολόκληρη στον ανάδοχο του έργου!

Αποδεικνύεται πόσο βαθιά μπλεγμένη είναι η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων στους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών συμφερόντων. Πόσο πιστή είναι στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Αποδεικνύεται ότι το κόστος των ανταποδοτικών τελών το θυμάται «αλά καρτ» όταν πληρώνει τους λογαριασμούς του ΦΟΔΣΑ που έχει ψηφίσει, και το ξεχνάει όταν πληρώνει τη ΜΕΑ ή το ρεύμα για τον οδοφωτισμό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]