ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ανανέωση αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας με ένα «κλικ»

 


Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Στο τέλος του χρόνου το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής θα παρέχει δύο σημαντικές νέες υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών. Πρόκειται για την ανανέωση των αδειών οδήγησης αλλά και αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας.


Συγκεκριμένα, με 109 νέες υπηρεσίες θα «ενισχυθεί» πολύ σύντομα η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω του gov.gr.


Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Περιφέρειας Αττικής για τα δυο χρόνια νέας διοίκησης, η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων θα οδηγήσει ως το τέλος του χρόνου στην ανανέωση αδειών οδήγησης και την έκδοση αντιγράφου άδειας λόγω απώλειας ή φθοράς μέσω το gov. gr.

Οι νέοι στόχοι από κοινού

«191 υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr. Έχουμε ήδη απτά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας και έχουμε θέσει ένα στόχο από κοινού με τον Περιφερειάρχη αυτές οι 191 υπηρεσίες να είναι πολύ σύντομα 300. Είναι  κάτι που από κοινού έχουμε δεσμευθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος αυτή της χρονιάς με κοινή πρωτοβουλία «θα έχουμε την ανανέωση των αδειών οδήγησης και την έκδοση άδειας κυκλοφορίας λόγω απώλειας η φθοράς».


Καταλήγοντας τόνισε ότι σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη και με αυτές τις 191 υπηρεσίες η Περιφέρεια Αττικής απέδειξε πόσο σημαντικό έργο μπορεί να έχει στην εξυπηρέτηση του πολίτη πόσο μεγάλο έργο μπορεί να έχει συνολικά στην αξία του ψηφιακού μετασχηματισμού.  «Έχετε αγκαλιάσει αυτό το project που είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού το δείχνετε καθημερινά και έτσι σύντομα θα έχουμε πάνω από 100 πρόσθετες υπηρεσίες, τις οποίες θα παρέχουμε από κοινού στους πολίτες».

moved.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]