Κορωνοϊός: Πώς θα γίνει η επίταξη των ιδιωτών γιατρών - Ολη η διαδικασία

 


Η κυβέρνηση διαμήνυσε μέσα του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι την ερχόμενη Δευτέρα (15/11) θα ξεκινήσει η επίταξη των ιδιωτών γιατρών προκειμένου να συνδράμουν στο ΕΣΥ, το οποίο δέχεται ασφυκτική πίεση λόγω κορονοϊού.


Οι ιδιώτες γιατροί θα λάβουν το φύλλο της επίταξης εάν μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν έχουν δηλώσει οικειοθελώς να εργασθούν στο ΕΣΥ κι ενώ τα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν να είναι σε υψηλά επίπεδα, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται κατακόρυφα οι διασωληνώσεις και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αποκάλυψε την Πέμπτη (11/11) μιλώντας στον Alpha ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη γιατρών, προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες στο ΕΣΥ από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου.


Πώς θα γίνει η επίταξη των γιατρών

Υπενθυμίζεται ότι και τον περασμένο Μάρτιο, όταν η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία της χώρας ήταν ασφυκτική, η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών. Τότε, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της επίταξης.


Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, το φύλλο της επίταξης θα παραδοθεί από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν. Επί του εγγράφου θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν, καθώς και η ώρα και η ημερομηνία.


Το «φύλλο πορείας» πρέπει να παραληφθεί αυτοπροσώπως από τον γιατρό που επιστρατεύεται. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια.


Ωστόσο, ο νομοθέτης προβλέπει και περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να εξαιρεθεί της επιστράτευσης. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ο επιστρατευόμενος επικαλεστεί λόγους υγείας (σωματικής ή ψυχικής), πράγμα όμως που θα πρέπει να πιστοποιηθεί στη συνέχεια από αρμόδια υγειονομική επιτροπή. Τέλος, το έγγραφο της επιστράτευσης θα μπορούσε να καταστεί άκυρο εάν δεν αναφέρεται ο νόμος βάσει του οποίου επιστρατεύεται ο γιατρός ή αν έχει σταλεί σε λάθος ταχυδρομική διεύθυνση.

πηγή  lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]