ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο ΦΣ Ιατρικής για την εκδήλωση υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στα Ιωάννινα

 


Ως ΦΣ Ιατρικής καταγγέλλουμε στους φοιτητές, τη νεολαία και συνολικά το λαό της περιοχής μας την πραγματοποίηση ημερίδας στην πόλη μας από την «Ελληνική Ένωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία» (ΕΕΑΕΣ) με θέμα «Παρέχοντας ασφάλεια σε μία ανασφαλή εποχή - Προτεραιότητες και προοπτικές για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ». Πρόκειται για ένα παραμάγαζο του ΝΑΤΟ που έχει ως στόχο να διαφημίζει τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ντύνοντας τους με δήθεν «εξανθρωπισμένο» περιτύλιγμα.

Πέρα από νυν και πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στελέχη της τοπικής διοίκησης συμμετέχουν στην ενότητα: η Ασφάλεια και οι πανδημίες, διδάγματα και από μία νέα τεχνολογική ηθική: "Πρώτα ο Ανθρωπος" σε συνεργασία με την οργάνωση "Γυναίκες για τη Διεθνή Ασφάλεια - Ελλάς" (WIIS-Hellas)», ο Αντιπρύτανης Σ. Νικολόπουλος και η Πρόεδρος του Τμήματος μας Α. Μπατιστάτου. Γίνεται έτσι, μια εξόφθαλμη προσπάθεια αξιοποίησης Πανεπιστημιακών ώστε να παρουσιάσουν στη νέα γενιά το ΝΑΤΟ μασκαρεμένο και με δήθεν ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν είναι αυτός ο οργανισμός που με τις επεμβάσεις του σκορπά το θάνατο και φέρνει τη φτώχεια και την προσφυγιά στους λαούς ανά τον κόσμο.

6 μόλις μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η εκδήλωση αποτελεί πρόκληση! Το αντιιμπεριαλιστικό  μήνυμα του Πολυτεχνείου, που φέτος με την μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο «παιχνίδι» των εξοπλισμό με τις συμφωνίες με τη Γαλλία και την μετατροπή της χώρας από την κυβέρνηση της ΝΔ που πήρε σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ σε απέραντη αμερικανονατοϊκη βάση για το ματοκύλισμα των λαών της περιοχής, γίνεται πιο επίκαιρο, δεν θα επιτρέψουμε να θολώσει με τέτοιου είδους φιέστες!

Την ώρα που η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική με την κυβέρνηση να μην λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας,  κανένα μέτρο προστασίας της υγείας στην κοινότητα, την ώρα που τα πανεπιστήμια μας άνοιξαν  χωρίς καμία κρατική ενίσχυση για τις συνθήκες πανδημίας, η επιλογή πρώην και νυν καθηγητών Ιατρικής να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ανάδειξη των αναγκών των φοιτητών είναι εξοργιστική!

Ως νέοι άνθρωποι γνωρίζουμε, πως εμείς και οι οικογένειες μας, δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια του ΝΑΤΟ, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με το λαό και τη νεολαία της γύρω περιοχής! Εδώ και τώρα να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας για απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Καλούμε όλους τους φοιτητές ιατρικής σε συγκέντρωση και πορεία για να τιμήσουμε την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 17/11 ώρα 6 το απόγευμα στο μνημείο Ηρώων πολυτεχνείου στη Δόμπολη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]