Άνοιξη μέσα στον Νοέμβριο – Πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες    ! 

 


Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας, όπου σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θα κυμανθούν έως και 6-7 βαθμούς πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.


Στην παρακάτω ομάδα χαρτών  του meteo.gr , παρουσιάζονται οι αποκλίσεις της θερμοκρασίας από την κλιματική τιμή της στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου σε ύψος 1500 μέτρων από την επιφάνεια), στην περιοχή της Ευρώπης, για τις μεσημεριανές ώρες των επόμενων 4 ημερών. Το επίπεδο των 850 hPa χρησιμοποιείται για τη μελέτη της κίνησης των αερίων μαζών, στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Πρόγνωση απόκλισης των θερμοκρασιών στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου στο ύψος των 1500 μέτρων) σε σχέση με τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010, για τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 05/11 (πάνω αριστερά), του Σαββάτου 06/11 (πάνω δεξιά), της Κυριακής 07/11 (κάτω αριστερά) και της Δευτέρας 08/11/2021.  


Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η κίνηση των θερμών αέριων μαζών από την Αφρική προς την περιοχή μας θα προκαλέσει τις πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έως τουλάχιστον και τη Δευτέρα 08/11 (πορτοκαλί αποχρώσεις), ενώ διακρίνεται ότι η Ανατολική Ευρώπη θα αποτελέσει τη θερμότερη περιοχή της Ευρώπης. Στα υπόλοιπα τμήματα της Ευρώπης οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν κοντά στις φυσιολογικές (λευκές αποχρώσεις) ή σε ελαφρώς χαμηλές (μπλε αποχρώσεις) για την εποχή θερμοκρασίες.


Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά τμήματα, όπου οι συγκεντρώσεις θα είναι αυξημένες.


Πηγή: meteo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]