ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

«Πέρασαν μήνες πέρασαν χρόνια και στο ξερό παίζουμε ακόμα. Γιατί κύριοι;»

Διαμαρτυρία ΠΑΣ ΣΥΒΡΟΥ για την κατάσταση του γηπέδου!
 Με  ένα μαύρο πανό στο γήπεδο με το σύνθημα: «Πέρασαν μήνες πέρασαν χρόνια και στο ξερό παίζουμε ακόμα. Γιατί κύριοι;» η ποδοσφαιρική ομάδα του Σύβρου βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθεί  σήμερα πριν της έναρξη του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ  Σύβρου- Αναγέννηση Τσουκαλάδων, για το ξερό γήπεδο στο οποίο διεξάγονται οι αγώνες.


Για την κατάσταση αυτή είχε εκφράσει την έντονη ενόχληση του ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Κουντούρης.


 


“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα στάδιο στη Λευκάδα για να παίξει κανείς  μπάλα. Το δημοτικό στάδιο είναι κλειστό, το γήπεδο Νυδριού κλείνει και αυτό λόγω ακαταλληλότητας, στους Σφακιώτες όσοι παίζουν φεύγουν με χιαστούς, γιατί μιλάμε για χωράφι και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.


Θέλω να εξηγήσω ότι εγώ με τον αθλητισμό δεν κάνω πολιτική, άλλοι κάνουν πολιτική στις πλάτες μας και ποτέ δεν έχω ζητήσει για τον εαυτό μου τίποτα, ούτε για την οικογένειά μου.


Ζητάω ένα γήπεδο για την ομάδα μας στο Σύβρο, καθώς αυτή τη στιγμή η περιοχή απαριθμεί περίπου στα 75 παιδιά που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Είναι δυνατόν να μη φτιάξουμε γήπεδο για τη νεολαία μας;


Δεν είναι δυνατόν το 2021 να παίζουμε στα χαλίκια. Κάθε Κυριακή όταν έχουμε αναμέτρηση είναι γιορτή για εμάς, είναι χαρά, ο Σύβρος και τα γύρω χωριά έχουν νεολαία, δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.


Κινηθήκαμε για να μπει κάποιος χλοοτάπητας, απευθυνθήκαμε πρώτα στο δήμο, ο δήμαρχός μας είπε ότι δεν υπήρχε  αυτή τη στιγμή σε πρόγραμμα και στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στον αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά.


Πέρασαν κάποιες εβδομάδες και από την περιφέρεια βγήκε το ποσό των 80.000 για τοποθέτηση χλοοτάπητα.



Προσπαθούμε από τον Μάιο μήνα, έχουμε κάνει ραντεβού για να μπει αυτός ο χλοοτάπητας. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και περιφέρειας γιατί το γήπεδο είναι δημοτικό.


Έχουμε κάνει πέντε ραντεβού με το Δήμαρχο Λευκάδας, με τον αντιδήμαρχο κ. Λύγδα και εγώ καταλαβαίνω ότι δεν θέλουν να γίνει το γήπεδο.


Φτάσαμε στο σημείο να συμφωνήσουμε  μέρος από τις εργασίες να τις αναλάβουμε εμείς κάτι που δεν θα έπρεπε και αυτοί να βάλουν τα υλικά.


Ο δήμος ισχυρίζεται ότι θέλει να το φτιάξει σωστά το γήπεδο, λες και τώρα που έχουμε χαλίκι το γήπεδο είναι σωστό. Αν μπει ο χλοοτάπητας δεν θα είναι. Ήρθε ο μηχανικός του δήμου, μετρήσαμε, είχε μία μελέτη, ωστόσο τα χρήματα δεν τα έχει ο δήμος.


Για αυτό και είπαμε να ξεκινήσουμε κάποιες εργασίες εμείς. Ενώ το δικό μας το γήπεδο είναι σταμπομένο με 3Α, χρειάζεται να πέσει η άμμος για να μπει ο χλοοτάπητας και θέλουν επάνω στο 3Α να ρίξουμε πάλι 3Α.


Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να μπούμε στη λογική να ξηλώσουμε το 3Α για να τοποθετήσουμε νέο.


Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θέλουν να το καρπωθούν για πολιτικό όφελος όμως δεν μπορούν να παίζουν με την υγεία μας, να παίζουμε στα χαλίκια και να σακατεύονται τα παιδιά μας. Ο αθλητισμός δεν είναι πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης.


Αν κάποιοι υπεύθυνοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι ας παραιτηθούν, γιατί μπορεί να υπάρχουν κάποιοι άλλοι που θα δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.


Εμείς δεν θα μείνουμε εκεί, όσο είμαι εγώ πρόεδρος θα κινηθούμε είτε με μηνύσεις είτε με εξώδικα. Αν δεν φτιάξουν το γήπεδο θα πάμε σε άλλες καταστάσεις δεν απειλώ κανέναν αλλά προσπαθούμε να βρούμε το δίκιο μας.”

lefkadatoday.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]