ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δυναμικό "παρών" των πυροσβεστών της Ηπείρου στην πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία


 

Δυναμικό "παρών' στη σημερινή πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία πυροσβεστών στην Αθήνα έδωσαν και πυροσβέστες από την Ήπειρο .

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό οι πυροσβέστες είχαν ξεκινήσει τον αγώνα τους από την Ήπειρο με παράσταση διαμαρτυρίας στα Ιωάννινα .



Τί διεκδικούν:

Μονιμοποίηση όλων των 5ετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν στο έπακρο όλες οι πραγματικές κενές θέσεις που ξεπερνούν σήμερα τις 4.000 και αύξηση της οργανικής δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος στα επίπεδα που απαιτείται.

Κατάργηση του Κανονισμού Μεταθέσεων και επιστροφή των συναδέλφων που ξεσπιτώθηκαν και συνεχίζουν να ξεσπιτώνονται με μεταθέσεις μακριά από τα σπίτια τους.

Κατάργηση των επιφυλακών που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, για να καλύψουν τα τεράστια κενά, τις ελλείψεις και τις πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας. Όχι στους αντεργατικούς πειραματισμούς στο ωράριο εργασίας, ανθρώπινα ωράρια εργασίας στις πυροσβεστικές υπηρεσίες στις πυρκαγιές, στις διασώσεις, στις παροχές βοήθειας.

Χρηματική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και την εργασία κατά τη διάρκεια Κυριακών και αργιών, όπως ισχύει για όλους τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους.

Ένταξη του επαγγέλματός μας στα Βαρέα, Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά.

Πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία. Αυξημένα μέτρα προστασίας του προσωπικού, μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως η πανδημία του κορονοϊού.

Κατάργηση του νόμου 4662/2020 και όλων των συναφών νομοθετημάτων, που υποβάθμισαν ακόμα περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία της χώρας.

Κρατική ενίσχυση με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα επίπεδα που απαιτείται, για να αναβαθμιστούν σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, η Δασική Υπηρεσία και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη των πυρκαγιών και την αντιπυρική θωράκιση της χώρας, για να μην ξαναζήσουμε μεγάλες καταστροφές, ανθρώπινες απώλειες και απώλειες σε περιουσίες και στον φυσικό μας πλούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]