ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής και πολίτικης δράσης, η στοχοποίηση αγωνιστών

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από το όργιο αυταρχισμού, τρομοκρατίας και καταστολής στο οποίο  είχε επιδοθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων με εντολή της Κυβέρνησης ΝΔ ενάντια στο Εργατικό Κέντρο, σε σωματεία εργαζομένων και άλλους φορείς της πόλης ανήμερα της πανεργατικής απεργίας στις 26 Νοεμβρίου 2020. Ο στόχος ήταν να επιβληθεί φίμωτρο στις διεκδικήσεις του λαού για υγεία και ζωή με δικαιώματα, να μπουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση στην πόλη μας. 

Υπενθυμίζουμε ότι επιχείρησαν να διαλύσουν με βία την εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου και άλλων φορέων της πόλης για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ενώ ταυτόχρονα προχώρησαν σε ξυλοδαρμό και σύλληψη 23 φοιτητών απαγγέλλοντας ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος τους. Παράλληλα προχώρησαν σε αναίτιες προσαγωγές και πρόστιμα αδιακρίτως. Αντίστοιχες προσπάθειες εκφοβισμού κι όργιο καταστολής ξεδιπλώθηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. 

Δεν τους πέρασε. Μέσα από την οργανωμένη απειθαρχία δεκάδων σωματείων και άλλων φορέων επιβάλλαμε το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση στην  πράξη. 

Ένα χρόνο μετά, με την ψήφιση και του αντεργατικού απεργοκτόνου νόμου Χατζηδάκη εξαπολύονται διώξεις σε συνδικαλιστές που ορθώνουν το ανάστημά τους στην εργοδοτική και κυβερνητική ασυδοσία.  

Απαιτούμε να αποσυρθούν  οι κατηγορίες σε όλους τους συλληφθέντες από το περσινό κυβερνητικό πογκρόμ ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής και πολίτικης δράσης, η στοχοποίηση αγωνιστών.

Η πείρα δείχνει ότι όλοι μαζί οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας μπορούμε να ακυρώσουμε τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, να επιβάλλουμε το δίκιο  μας, να αποσπάσουμε κατακτήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]