ΜΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Μολυβδοσκέπαστη


 Ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Μολυβδοσκέπαστη Δήμου Κόνιτσας. 

  Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στην Κοινότητα Μολυβδοσκέπαστης του Δήμου Κόνιτσας η 21η Νοεμβρίου, “Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων” και εορτή των “Εισοδίων της Θεοτόκου”. Την ίδια ημέρα τιμάται και η ιδιαίτερα σημαντική και νικηφόρα μάχη της Μολυβδοσκέπαστης κατά των Ιταλών κατακτητών (21 Νοεμβρίου 1940). 

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Μολυβδοσκέπαστης και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία του χωριού και κατάθεση στεφάνων.  

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο φιλόλογος Δαμιανός Τσάγκας με θέμα "Η μάχη της Μολυβδοσκεπάστου μέσα από προφορικές μαρτυρίες", στην οποία παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία της Μάχης και γενικά της εποχής του ΄40, αξιοποιώντας σπάνιες ιστορικές προφορικές μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν ζήσει τα γεγονότα στην περιοχή. 


Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ζαγαρά Λειβαδιάς Ξένια Σπάτα - Γέρου απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση εκ μέρους του Συλλόγου, αντιπροσωπεία του οποίου μας επισκέφθηκε, τιμώντας τους πεσόντες Βοιωτούς στρατιώτες στη Μάχη της Μολυβδοσκέπαστης. Στη συνέχεια πρόσφερε εκ μέρους του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Ταγκαλέγκα δώρα στον Δήμαρχο, στον Διοικητή του 583 Τ.Π., στον Πρόεδρο της Κοινότητας Μολυβδοσκέπαστης και στον Πρόεδρο του Συλλόγου της Κοινότητας.  

Μετά την τελετή ακολούθησε μικρή δεξίωση για τις αρχές και τους πολίτες στην πλατεία του χωριού, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid -19. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο Διοικητής του 583 Τ.Π. Κόνιτσας Χαλάστρας Περικλής, ο Διοικητής του ΤΕΘ Ζιώγας Ιωάννης, ο Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Πασχάλης Παπανικολάου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας Παναγιώτης Νάκος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτριος Χήρας και Αριστείδης Λαζογιάννης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠΑ Γεώργιος Σπανός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνα Δημάρατου και Γιώργος Ρόμπολος, ο Σύλλογος Γυναικών Ζαγαρά Λειβαδιάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μολυβδοσκέπαστης και αρκετοί πολίτες.  

Ο Δήμαρχος εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους εκείνους που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και κυρίως στον Σύλλογο Γυναικών Ζαγαρά Λειβαδιάς που μας συγκίνησε ιδιαίτερα με την παρουσία του.    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]