Ιωάννινα:Σxόλιο Ο.Τσουμάνη για τη συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου χωρίς θέμα για τη διαχείρηση των απορριμμάτων

 


Δήλωση της Ολυς Τσουμάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ιωαννιτών για την επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων καλεί σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη και χωρίς να συμπεριλάβει, για ακόμα μια φορά, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο κατά τ’αλλα δηλώνει πρόθυμη να συζητήσει. 

Οι εκπρόσωποί της, στοιχισμένοι πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα, και συμμετέχοντας ενεργά στα παζάρια και τους εκβιασμούς Περιφέρειας-ΦΟΔΣΑ  για τη διαχείριση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, αποδέχτηκαν -όπως πληροφορούμαστε από τον τοπικό τύπο- να αναλάβουν τη δοκιμαστική λειτουργία του ΣΜΑ Ιωαννίνων που δύο χρόνια τώρα χορταριάζει επειδή δεν τον παραδίδει η Περιφέρεια. 

Βεβαίως ο ΣΜΑ Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρο το δίκτυο ΣΜΑ πρέπει να λειτουργήσει άμεσα με προσλήψεις μονίμου προσωπικού. Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων όμως οφείλει να ενημερώσει -κατ’ αρχήν και εφόσον επαληθεύονται τα δημοσιεύματα-  πως γίνεται να βεβαιώνει από τη μία πλευρά ότι αδυνατεί να διαχειριστεί την αποκομιδή των απορριμμάτων και γι αυτό έχει αναθέσει την υπηρεσία για τις 4 από τις 5 Δημοτικές Ενότητες σε εργολάβο,  και πως την ίδια στιγμή είναι σε θέση -με ποιο προσωπικό- να λειτουργήσει το ΣΜΑ Ιωαννίνων . 

Αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά ο αντιδημοκρατικός χαρακτήρας και αυτής και όποιας επόμενης Δημοτικής Αρχής πίνει νερό στο όνομα της επιχειρηματικότητας. Η κυβέρνηση της ΝΔ συμπλήρωσε το νομοθετικό τους οπλοστάσιο με δεκάδες νομοθετήματα όπως συνεδριάσεις με τηλεδιασκέψη ή δια περιφοράς, μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις επιτροπές με την υποχρεωτική πλειοψηφία του Δημάρχου για να δημιουργούν τους όρους αλλά και τη θεματολογία που θα συζητούν κάθε φορά. 

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να σταματήσει να κρύβεται. Να επαναφέρει την κανονική, δια ζώσης συνεδρίαση του οργάνου και να φέρει προς συζήτηση το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που χρυσοπληρώνουν οι Γιαννιώτες μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη, να πάρει απόφαση για προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα και στις υπόλοιπες υπηρεσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]