ΔΑΣ ΟΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Θέλετε να διαλύσετε τον Σύλλογο


Η τοποθέτηση της ΔΑΣ ΟΤΑ στη χθεσινή συνεδρίαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, με μοναδικό θέμα τον ορισμό Γενικής Συνέλευσης που έγινε μετά από γραπτό αίτημα περισσοτέρων από το 1/10 των οικονομικά τακτοποιημένων.

Παραλάβαμε και γι αυτό καλέσαμε σε συνεδρίαση -256- υπογραφές εργαζομένων που με όνομα και επίθετο ζητούν από το ΔΣ να πάρει απόφαση για Γενική Συνέλευση, να συζητήσει τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και να πάει το Σωματείο σε εκλογές 

Εκλογές σαν αυτές που έκαναν ήδη : 

Σωματείο εργαζομένων συνεταιριστικών οργανώσεων Ν. Ιωαννίνων 

ΠΕΤ- ΟΤΕ

Σύλλογος Εργαζομένων Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου

Η Ένωση των Στρατιωτικών

Το Επιχειρησιακό Σωματείο στα «Πλαστικά Θράκης» 

Ο Σύλλογος Σχολικών Τροχονόμων Ν. Ιωαννίνων

Σωματεία δηλαδή που δεν πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Είναι απολύτως ανεδαφικό να λέτε ότι η ΔΑΣ ξύπνησε μια μέρα και ζητά εκλογές με το έτσι θέλω. Όλοι κάνουν εκλογές όπως οφείλουμε να κάνουμε κι εμείς,  γιατί μόλις τελειώσει η παράταση, από 1-1-21 δεν θα έχουμε νόμιμη διοίκηση στο Σύλλογό μας

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στους ΟΤΑ της Θεσπρωτίας έχει εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 16 Νοέμβρη και μάλιστα έχει βγει και ανακοίνωση για τις ώρες που οι υπηρεσίες θα εργάζονται με προσωπικό ασφαλείας  

Μέσα στο Νοέμβριο έχουν κηρύξει εκλογές : 

Το σωματείο των Ιδιωτικών Υπάλληλων 

Το Σωματείο των Φαρμακοϋπαλλήλων

Ο Δικηγορικός Σύλλογος 

Σωματείο Ταχυδρομικών Ηπείρου

Συνδικάτο Εργαζομένων Μεταφορών Περιφέρειας Ηπείρου και Νομού Κέρκυρας

Οι 256 συνάδελφοι μας ζητούν κάτι απολύτως λογικό, κάτι απολύτως υγιές για ένα σωματείο. Είμαστε υποχρεωμένοι με βάση και το καταστατικό να ορίσουμε σήμερα ημερομηνία συνέλευσης. Δεν είναι στη διακριτική μας ευχέρεια αν θα κάνουμε Γενική Συνέλευση ή όχι, όταν το ζητά πολύ περισσότερο από το 1/10 των οικονομικά τακτοποιημένων.

Εμείς σας ζητάμε έστω και αυτή την τελευταία στιγμή να σταματήσετε να βάζετε σε κίνδυνο το Σύλλογο. Να σταματήσετε τους τυχοδιωκτισμούς στις πλάτες των εργαζομένων. 

Ο συνάδελφος Γαλατάς, από τις Συσπειρώσεις μας λέει ότι θέλει να κάνει εκλογές από το νέο έτος για να δείξει την αντίθεσή του στην εφαρμογή του Νόμου Χατζηδάκη. Οι Συσπειρώσεις στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων όμως ζητούν ακριβώς το αντίθετο. Ζητούν να γίνουν εκλογές τώρα! Αν δεν είναι αυτό τυχοδιωκτισμός τότε τι είναι;  

Ο συνάδελφος Μεντής ζήτησε να πάρει τις υπογραφές των 256 συναδέλφων να τις εξετάσει και να επανέλθει. Ο συνάδελφος Γαλατάς ζήτησε να δει πόσοι εργαζόμενοι απ το Δήμο Ζίτσας υπέγραψαν. Το λογικό ήταν να τις φυλλομετρήσετε για να διαπιστώσετε τον αριθμό και να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας. Εσείς όμως ζητάτε να πάρετε τις υπογραφές και να τις εξετάσετε. Μόνο η ασφάλεια κάνει εξακρίβωση στοιχείων και ζητά ταυτότητες. Η ασφάλεια και η «Ενότητα-Συσπείρωση» !  

Οι συνάδελφοι από τη Δυναμική Πρωτοβουλία που μας λένε ότι φοβούνται τα κρούσματα, στις 5 Δεκέμβρη θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ αφού αυτό πιστεύουν. Εκεί πως θα ψηφίσουν και στο Σύλλογο ΟΤΑ φοβούνται; Αν αυτό δεν είναι τυχοδιωκτισμός τότε τι είναι; 

Απολύτως συνειδητά σύρατε το Σύλλογο από τις 4 Οκτώβρη μέχρι τις 22 σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις για να πάρετε απόφαση μεταξύ σας τα συνεταιράκια να μην κάνουμε εκλογές και να τις εξετάσουμε από το νέο έτος και βλέπουμε. Ο συνάδελφος Τσαρακλής το παραδέχτηκε ότι από Γενάρη θα είναι χειρότερες οι συνθήκες για Γενική Συνέλευση και εκλογές. Η Γενική Συνέλευση όμως είναι ανώτερο όργανο από το Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτή θα αποφασίσει με δημοκρατικό τρόπο τι θα κάνει το Σωματείο μας. Γι αυτό τη φοβόσαστε, γιατί δεν θέλετε δημοκρατικές διαδικασίες. 

Καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να διαλύσετε το σωματείο μας γιατί αυτό θέλει και η εργοδοσία. Μόνο η εργοδοσία βγαίνει κερδισμένη αν διαλυθεί το Σωματείο που 2 χρόνια τώρα πάλεψε και κατάφερε να συσπειρώσει συναδέλφους από όλες τις υπηρεσίες από τους περισσότερους Δήμους. Μόνο η εργοδοσία θα βγει κερδισμένη αν επικρατήσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, αν είμαστε έρμαια των Δημάρχων και της κυβέρνησης, αν δεν υπάρχει ο συνδετικός κρίκος που να ενώνει όλο τον κλάδο, που να ενημερώνει, που θα προσανατολίζει τους αγώνες. 

Το βλέπουμε ότι μεθοδεύετε να πάτε σε διορισμό διοίκησης, αφού δεν θέλετε να έχουμε νόμιμη διοίκηση μετά την 1-1-2021. Άλλωστε δεν προσδιορίζετε καν ημερομηνία εκλογών, και το αφήνετε γενικά και αόριστα από το νέο έτος και βλέπουμε. 

Και καλά τις εκλογές είναι φανερό ότι τις φοβόσαστε. Είναι ντροπή όμως να μην αποφασίζετε να γίνει Γενική Συνέλευση, όταν είστε μάλιστα υποχρεωμένοι από το καταστατικό να ορίσετε ημερομηνία. 

Η Κυβέρνηση και οι εργοδότες προσπαθούν να καταργήσουν τις Συνελεύσεις των εργαζομένων, ο Νόμος Χατζηδάκη προσπαθεί να διαλύσει τα σωματεία και εσείς ξεκινήσατε από τώρα! Όσες φωνές, όσες κορώνες και να ακούμε, οι πράξεις σας αυτό λένε. 

Σας καλούμε ΤΩΡΑ να ορίσετε ημερομηνία για Γενική Συνέλευση όπως είστε υποχρεωμένοι από το καταστατικό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]