ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Πανεπιστημίου και Ξενοφώντα: οι δύο τελευταίοι «άσπαστοι» δρόμοι του Νεοχωρόπουλου, πάνε κι αυτοί


 Εδώ και χρόνια όλοι οι κάτοικοι του Νεοχωρόπουλου βιώνουμε την υποβάθμιση της ποιότητας των δρόμων της περιοχής μας. Μέσα στην όλη κατάσταση υποβάθμισης, δύο δρόμοι είχαν παραμείνει «άσπαστοι», η Πανεπιστημίου και η Ξενοφώντα. Όταν λέμε «άσπαστοι», φυσικά εννοούμε ότι σε σχέση με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο ήταν οι μόνοι δρόμοι που ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση.


Η Πανεπιστημίου, πώς να μην ήταν, αφού δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την παράδοση της ανακατασκευής της, αν και είχε αρχίσει να έχει κάποια μπαλώματα, όπως είχαμε γράψει. Η Ξενοφώντα, παρομοίως, ήταν ο τελευταίος δρόμος που είχε διανοιχθεί στο Νεοχωρόπουλο και ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση με μόνο σπάσιμο τη διαδρομή της οπτικής ίνας.


Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες του Αποχετευτικού στο Νεοχωρόπουλο, γράφαμε ότι θα χρειαστεί προσοχή στις αποκαταστάσεις. Μαντική ικανότητα δεν έχουμε, αλλά όλοι είμαστε συνηθισμένοι στη χαμηλή ποιότητα και στην έλλειψη προδιαγραφών των περισσότερων εργολάβων, που σε ένα βαθμό οφείλεται στα «στραβά μάτια» ή στη αδυναμία των Αυτοδιοικητικών Αρχών να ελέγξουν την τήρηση όλων αυτών.


Πρόσφατα ήρθαν οι πρώτες αποκατάστασεις στους κεντρικούς δρόμους που είχαν εκσκαφεί πρώτοι, όπως στην Πανεπιστημίου και στην Ξενοφώντα. Τα αποτελέσματα σε επίπεδο ποιότητας είναι άκρως ερασιτεχνικά, καθώς ήδη από τις πρώτες μέρες το οδόστρωμα στα σημεία αποκατάστασης βρίσκεται σε διαφορά ύψους από τον υπόλοιπο δρόμο. Αυτό έχει το αποτέλεσμα τα διερχόμενα αυτοκίνητα να αναπηδούν σαν να διασχίζουν παλιούς δρόμους με σαμαράκια. Σε καμία περίπτωση αυτή η κατάσταση δεν είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές που ορίζονται και γνωρίζουν όλοι οι Μηχανικοί και οι Τεχνικές Υπηρεσίες.


Οι παρακάτω 2 φωτογραφίες είναι από την Πανεπιστημίου.


Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την Ξενοφώντα.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι: αν η αποκατάσταση είναι έτσι με υψομετρική διαφορά εξαρχής, τί θα γίνει με τους μήνες, αφού περάσει η χειμερινή φάση βροχών και υποστεί κι άλλη καθίζηση το οδόστρωμα; Ειδικά την Πανεπιστημίου την χρησιμοποιεί για να κινηθεί προς το Πανεπιστήμιο και προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μεγάλο μέρος του πληθυσμού της πόλης των Ιωαννίνων. Δεν είναι τυχαίο ότι είχαν προβληθεί ιδιαιτέρως η έναρξη εργασιών και η ολοκλήρωσή της.Προσκαλούμε δημόσια τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και όλους τους δημοσιογράφους της πόλης, να έρθουν να οδηγήσουν τους δύο αυτούς δρόμους και να διατυπώσουν δημόσια τα συμπεράσματά τους.

Θα αναμένουμε και θα επανέλθουμε.


Κωνσταντίνος Καραπάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]