Αρχιεπίσκοπος: Αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ- ΜΑΞΙΜΟΥ – Η πανδημια δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση

Για «μικροκομματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Γραφείο τύπου του πρωθυπουργού και επαναλαμβάνει πως η χθεσινή εγκύκλιος, που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος για τα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς έγινε κατόπιν συνεννόησης του Γραφείου του πρωθυπουργού και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας. Την ίδια ώρα και συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ξεκαθαρίζουν ότι: «η Εκκλησία δεν δέχεται να γίνεται εργαλείο από οιονδήποτε επιθυμεί να εξυπηρετήσει τις δικές του σκοπιμότητες».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα, όπως κάνουν εδώ και χρόνια. Η κυβέρνηση επιδιώκει την ευρύτερη συνεννόηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό κάνει και με την Εκκλησία από την πρώτη στιγμή, το ίδιο έγινε και τώρα», τονίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του πρωθυπουργού.



Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Ύστερα από συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, εκδόθηκε η χθεσινή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς. Ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας αντιμετωπίστηκε με συνεννόηση και κατανόηση κι όχι με μέτρα επιβολής όπως ζητούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος την αμφισβητεί δεν έχει παρά να απευθυνθεί και στην Εκκλησία. Είναι βέβαιο ότι θα την επιβεβαιώσει. Το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι η μικροκομματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία».


Συνεργάτες Ιερώνυμου: Το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας δεν προσφέρεται για μικροκομματική και μικροπολιτική εκμετάλλευση

Το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας δεν προσφέρεται για μικροκομματική και μικροπολιτική εκμετάλλευση, ούτε η Εκκλησία δέχεται να γίνεται εργαλείο από οιονδήποτε επιθυμεί να εξυπηρετήσει τις δικές του σκοπιμότητες. Αυτό τονίζουν στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με την επισήμανση ότι η διαχείριση αυτής της εθνικής δοκιμασίας απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις.

Η χθεσινή Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία απεστάλη τόσο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όσο και στις Ιερές Μητροπόλεις, με θέμα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αυτό ακριβώς το πνεύμα αντανακλά και αποτυπώνει ξεκάθαρα, υπογραμμίζουν. Της έκδοσης του εγκυκλίου σημειώματος προηγήθηκε συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, καθώς από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία συμπορεύεται με την αρμόδια Πολιτεία, με στόχο πάντα την προστασία του ανθρώπινου προσώπου και του πολύτιμου αγαθού της δημόσιας υγείας. Έτσι, το όλο ζήτημα αντιμετωπίστηκε με τρόπο που αρμόζει στην Εκκλησία και προστατεύει τόσο την ανθρώπινη ζωή και υγεία όσο και τη θρησκευτική ελευθερία και όχι με ανήκεια μέτρα επιβολής ολοκληρωτικής προσέγγισης και χαρακτήρα, αναφέρουν.

dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]