ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εντατικοί έλεγχοι από το Σάββατο... Αστυνομικοί από άλλες περιοχές θα κάνουν τον έλεγχο στην περιφέρεια ...


Εντατικοποιούνται από το ερχόμενο Σάββατο  οι έλεγχοι για την  τήρηση των μέτρων που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο πλαίσιο περιορισμού της πανδημίας .
Η νυχτερινή διασκέδαση ,η εστίαση και το λιανεμπόριο μπαίνουν στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών και   επιστρατεύονται 8.000 αστυνομικοί με 1900 κλιμάκια και 400 στελέχη της Αρχής Διαφάνειας .
Όπως σημειώνουν τα Παραπολιτικά στην  περιφέρεια αποφασίστηκε οι έλεγχοι να γίνονται από αστυνομικούς από άλλες περιοχές ώστε να αποφευχθεί η ελαστικότητα που παρατηρείται λόγω εντοπιότητας .
Υπενθυμίζεται ότι  από το Υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται το επόμενο διάστημα η δημιουργία μίας πλατφόρμας όπου θα μπαίνουν στη "μαύρη" λίστα οι παραβάτες των μέτρων για την πανδημία .
Έτσι εκτός από το τσουχτερό πρόστιμο και το 15ήμερο λουκέτο οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων  θα βρίσκονται αντιμέτωποι και με το στίγμα...


Τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο 

-Ολοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα σε όποια θέση βρίσκονται συμπεριλαμβανομένου και τους χώρους λατρείας θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους και θα είναι υποχρεωμένοι με 2 τεστ (είτε rapid είτε μοριακό)εβδομαδιαίως.

-Η πρόσβαση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στις δημόσιες υπηρεσίες ,στις τράπεζες ,σε όλους τους μεικτούς χώρους διασκέδασης, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες όπως είναι τα κομμωτήρια και κάθε άλλη δράση θα γίνεται υποχρεωτικά με μοριακό ή rapid test.

Για οποιαδήποτε συναλλαγή τέτοιας φύσεως θα πρέπει να υπάρχει ο διαγνωστικός  έλεγχος .

-Δεν θα χρειάζεται να υπάρξει διαγνωστικός έλεγχος για τους μη εμβολιασμένους όπου είναι αναγκαίες οι δραστηριότητες δηλαδή στα καταστήματα τροφίμων ,για την  άσκηση του θρησκευτικού τους δικαιώματος  καθώς επίσης και για την πρόσβαση στα φαρμακεία όπως ίσχυε.

-Αναβαθμίζονται οι ποινές για τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα  και οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν .Κατά τον έλεγχο θα πρέπει να υπάρχει και το πιστοποιητικό εμβολιασμού και η ταυτοπροσωπία .

Οι ποινές διπλασιάζονται με πρόστιμο που ξεκινά από 5.000 ευρώ και 15 μερες  αναστολή λειτουργίας του καταστήματος ενώ παράλληλα θα γίνεται πλήρης ενημέρωση των πολιτών για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα και έχουν δεχθεί ποινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]