ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

5 tips καθημερινότητας για οικονομία στη θέρμανση!


Ξοδεύεις πολλά χρήματα για τη θέρμανση του χώρου σου, ενώ δεν κάνεις υπερβολές; Από κάπου έχεις απώλεια ενέργειας ή κάτι κάνεις λάθος.

 Πόσες φορές έχεις ακούσει από φίλο ή γνωστό ό,τι ξοδεύει πολλά χρήματα για τη θέρμανσή του, ενώ δεν κάνει υπερβολές; Πολλές φορές. Αυτό είναι το σίγουρο.

Υπάρχει απώλεια ενέργειας ή κάτι δεν κάνεις σωστά!


Σε αυτή τη περίπτωση, δύο είναι οι απαντήσεις. Από κάπου υπάρχει απώλεια ενέργειας ή κάτι δεν κάνει σωστά ο φίλος ή ο γνωστός σου.


Στη πρώτη περίπτωση αυτός που είναι αρμόδιος να απαντήσει είναι ο τεχνικός σου με επιτόπιο έλεγχο στην εγκατάσταση θέρμανσης που έχεις ή σε τυχόν διαρροές από πορτοπαράθυρα κλπ.


Μάλλον κάτι δεν γίνεται σωστά!


Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την εγκατάσταση θέρμανσης ή από διαρροές, τότε το συνηθέστερο για την απώλεια θερμότητας είναι πράγματα που κάνουμε λάθος από τη βιασύνη της καθημερινότητας.


Δες πως θα εξοικονομήσεις χρήματα με 5 απλά βήματα που πιθανότατα δεν έχεις προσέξει ποτέ!


Κατεβάζεις κατά 1 βαθμό το θερμοστάτη!


Κατεβάζοντας 1ο C  την θερμοκρασία κερδίζεις το 1/10 των χρημάτων που δίνεις για καύσιμα!  Κατέβασε το θερμοστάτη άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι αν καταναλώνεις ενέργεια το χειμώνα για παράδειγμα 500 ευρώ τότε εξοικονομείς σχεδόν 50 ευρώ μειώνοντας τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη κατά 1°C.


Αν έχεις αυτόνομη θέρμανση, μη ρυθμίζεις τον θερμοστάτη πάνω από τους 19-20 °C το χειμώνα και όταν βγαίνεις έξω, κατέβασε τον μέχρι τους 16°C, όχι παρακάτω.


Εξαέρωσε τα καλοριφέρ και εκμεταλλεύσου τα στο 100%!


Ο εγκλωβισμός αέρα στα θερμαντικά σώματα μειώνει σημαντικά την απόδοσή τους. Εκμεταλλεύσου όλη τη θερμαντική επιφάνεια του σώματος αφαιρώντας τον αέρα με ένα απλό κλειδί!


Καταναλώνεις 12% λιγότερο καύσιμο εάν συντηρείς σωστά το καυστήρα!


Μπορείς μετά τη συντήρηση και τη κατάλληλη ρύθμιση να φτάσεις σε μία απόδοση 88,5%. Φρόντισε λοιπόν για τη σωστή ρύθμιση και συντήρηση του καυστήρα και το καθαρισμό του λέβητα.


Μη κλείνεις εντελώς τη θέρμανση όταν φεύγεις από το σπίτι!


Είναι προτιμότερο να συντηρείς τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα από το να ανάψεις ξανά τα καλοριφέρ. Καταναλώνεις περισσότερο αν δεν το κάνεις έτσι. Μην αφήνεις το σπίτι να παγώσει κλείνοντας το θερμοστάτη. Τοποθέτησε ένα ψηφιακό θερμοστάτη, έτσι ώστε να διατηρείται μία σταθερή θερμοκρασία στο χώρο σου. 


Μην βάζεις ρούχα πάνω στα καλοριφέρ!


Απόφυγε να καλύπτεις τα θερμαντικά σώματα και να τοποθετείς έπιπλα μπροστά τους. Όλοι το έχουμε κάνει. Αυτό όμως καλό είναι να μη γίνεται, αν θέλεις να έχεις τη μέγιστη απόδοση των θερμαντικών σωμάτων σου.


Συμπέρασμα


Είναι κάτι παραπάνω από εφικτό το να μειώσουμε όλοι το λογαριασμό μας και μάλιστα χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ προχωρώντας σε κάποια αγορά ή επένδυση. Αρκεί βέβαια να δίνουμε σημασία σε κάποια φαινομενικά μικρά πράγματα, τα οποία όμως κάνουν τη διαφορά στη καθημερινότητα.


Αν εφαρμόσεις αυτά τα πέντε μικρά tips, μπορείς να δεις μεγάλο κέρδος και μάλιστα άμεσα. Ξεκίνα από σήμερα και σύντομα θα διαπιστώσεις τη διαφορά!

4green.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]