Αποτελεσματικότητα 3ης δόσης: 93% μικρότερη πιθανότητα εισαγωγής σε νοσοκομείο -92% μικρότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου-81% μικρότερο κίνδυνο για θάνατο


Απάντηση στο ερώτημα "τί προστασία προσφέρει η 3η δόση "έδωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό η κ.Μαρία Θεοδωρίδου .
Αναλυτικά η κ.Θεοδωρίδου ανέφερε :
"Πριν 2 μέρες δημοσιεύτηκε στο Lancet από την Ιατρική Σχολή στο Χάρβαρντ σε συνεργασία με το ερευνητικό ινστιτούτο στο Ισραήλ μία μελέτη παρατήρησης με τίτλο "Αποτελεσματικότητα της 3ης δόσης του MRNA εμβολίου ,της Pfizer χρησιμοποιούν εκεί ,για την πρόληψη των σοβαρών μορφών της νόσου Covid .
Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή αφού έγινε ανάλυση στοιχείων από 728.321 άτομα άνω των 12 ετών μέση ηλικία ήταν 52 ετών στα οποία είχε χορηγηθεί η 3η δόση του εμβολίου από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021 και αυτά τα άτομα τα οποία είχαν πάρει την 3η δόση συγκρίθηκαν με τα ίδια χαρακτηριστικά που είχαν έχοντας κάνει 2 δόσεις εμβολίου τουλάχιστον πριν 5 μήνες.
Οι παράγοντες που αναζητήθηκαν στη μελέτη ήταν οι εισαγωγές στο νοσοκομείο , η σοβαρή νόσος και οι θάνατοι από covid.
[..]Τα ευρήματα ήταν τα εξής :
93% τα  άτομα που είχαν λάβει την τρίτη δόση  είχα μικρότερη πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο 
-92% είχαν μικρότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου 
-81% είχαν μικρότερο κίνδυνο για θάνατο.
Το συμπέρασμα είναι ότι η 3η δόση είναι αποτελεσματική στην προστασία των εμβολιασθέντων από σοβαρές μορφές της νόσου σε σύγκριση με τα άτομα που έλαβαν 2 δόσεις εμβολίου τουλάχιστον 5 μήνες πριν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]