Κλειστά μέχρι τη Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 το 9ο Δημοτικό Σχολείο και το 11o Νηπιαγωγείο Άρτας



Πλήρη εικόνα της κατάστασης είχαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου που με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δρομολόγησαν την πλήρη ανακατασκευή του τοίχου. 


Κλειστά μέχρι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, θα παραμείνουν το 9ο Δημοτικό Σχολείο και το 11Ο Νηπιαγωγείο Άρτας, μετά την χθεσινή πτώση τμήματος του εξωτερικού τοιχίου. Ένα γεγονός που επέφερε και επιδείνωσε η έντονη πολυήμερη βροχόπτωση.

Τα μαθήματα θα τελούνται με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης ύστερα και από σχετική συνεννόηση της Δημοτικής Αρχής με την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.

Η μερική αποκόλληση του τοιχίου, παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2021, με άμεση ενημέρωση τηςΤεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ήδη από εκείνο τον μήνα, δόθηκε εντολή για άμεσες ενέργειες σύνταξης των απαραίτητων μελετών, αναθέτοντάς τες σε εξωτερικό εξειδικευμένο μελετητή.  

Σημειώνεται, πως μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες και να ξεκινήσει η αποκατάσταση του τοιχίου, ο χωμάτινος δρόμος που είναι εφαπτόμενος με το τοιχίο παρέμεινε κλειστός για λόγους ασφαλείας. 

Επιπλέον, η ανάθεση του εργολάβου για την υλοποίηση του έργου που αφορούσε την εκ νέου και συνολική κατασκευή του εξωτερικού τοιχίου, δόθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, οι Τεχνικές Υπηρεσίες είχαν πλήρη εικόνα της κατάστασης, δεν τέθηκε ποτέ σε κίνδυνο ούτε η σχολική κοινότητα, ούτε οι διερχόμενοι οδηγοί και ήδη από σήμερα ο εργολάβος βρίσκεται στο σημείο για τις απαραίτητες εργασίες γρήγορης αποκατάστασης του τοιχίου. 

Τέλος αναφέρουμε, ότι το Σχολείο αυτό κατασκευάστηκε το 2000 και από την ανακατασκευή του τοιχίου, θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους λόγους που προκλήθηκε η κατάπτωσή του τοιχίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]