ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δώρο Χριστουγέννων 2021: Πώς υπολογίζεται και πότε θα γίνουν οι πληρωμές


 Καθώς αναμένεται η υπουργική η απόφαση για το Δώρο Χριστουγέννων του 2021, στο ρεπορτάζ του Open περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθεί, φέτος, στους εργαζομένους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής. Έως τις 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί ολόκληρο το Δώρο Χριστουγέννων για το 2021 σε όλους εργαζομένους.


Εάν ο εργαζόμενος βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής, ο εργοδότης θα πρέπει να του καταβάλει έως τις 21 Δεκεμβρίου την αναλογία του Δώρου από την 1η Μάϊου μέχρι 31 Δεκεμβρίου, για όσο χρονικό διάστημα έχει δουλέψει ο εργαζόμενος.


Στη συνέχεια, το κράτος θα καταβάλει την αναλογία του Δώρου για τις ημέρες που έχει βγει σε αναστολή ο εργαζόμενος .Δηλαδή το κράτος θα πληρώσει την αναλογία του επιδόματος των 534 ευρώ που λαμβάνει ο εργαζόμενος λόγω αναστολής.


Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα πληρωθούν όσοι είναι σε αναστολή


Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής θα λάβουν μικρότερο Δώρο Χριστουγέννων από αυτούς που εργάζονται κανονικά. Το Δώρο Χριστουγέννων για το 2021 θα το λάβουν σε δύο δόσεις μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή.


Η δεύτερη δόση του Δώρου από το κράτος ενδέχεται να είναι μικρότερη για κάποιον που παίρνει μισθό 800 ευρώ , 900 ευρώ ή και παραπάνω.


Ωστόσο οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή και έχουν μισθό κάτω των 800 ευρώ, θα έχουν μια αύξηση στο Δώρο.


Το Open παραθέτει σχετικό παράδειγμα:


-Ένας εργαζόμενος που λαμβάνει μισθό 800 ευρώ καθαρά και δεν βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής ,τότε ο εργοδότης του θα πρέπει να του καταβάλει περίπου 830 ευρώ για Δώρο Χριστουγέννων.


-Εάν όμως αυτός ο εργαζόμενος αυτός έχει μπει σε καθεστώς αναστολής για 1 μήνα τότε το κράτος θα πληρώσει 50 ευρώ για Δώρο Χριστουγέννων και ο εργοδότης 750 ευρώ .Δηλαδή ο εργαζόμενος θα λάβει 800 ευρώ για δώρο Χριστουγέννων , χάνει 30 ευρώ.

πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]