Γκάγκα: Έρχονται 2.000 δόσεις μονοκλωνικών

 


- Τι είπε για τα sms στους ανεμβολίαστους

Την εκτίμηση ότι μέσα στην εβδομάδα θα ληφθεί η απόφαση για τα SMS στους ανεμβολίαστους πολίτες σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.


Απαντώντας στην κριτική που ασκείται από μερίδα του κόσμου για την αποστολή μηνυμάτων στους ανεμβολίαστους για τα οφέλη του εμβολιασμού είπε ότι " τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα είναι μια πλατφόρμα που στέλνει στα ΑΜΚΑ των Ελλήνων ένα SMS" και πρόσθεσε ότι " οτιδήποτε γίνεται στο υπουργείο και οτιδήποτε γίνει πριν σταλούν μηνύματα θα έχει συζητηθεί εννοείται με τους ανθρώπους του GDPR,".


" Υπάρχει κόσμος που ασχολείται μόνο με τα social media . Και υπάρχει ένας τρόπος να τους στείλουμε μέσω facebok παραδείγματος χάριν .Νομίζω είναι σημαντικό να μιλήσουμε με όλους και να βρούμε όλους τους τρόπους ", σημείωσε χαρακτηριστικά


Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει την Τετάρτη για τα μέτρα κατά του κορονοιου


Επίσης επεσήμανε ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει την Τετάρτη για τα μέτρα του κορονοιου ." Mέτρα θα ακούσουμε από εκεί και πέρα, αν χρειάζεται και αν πρέπει και τι θα είναι. Δεν νομίζω ότι έχουμε κάτι καινούργιο αυτή να σας πούμε".


Έρχονται 2.000 δόσεις μονοκλωνικών φαρμάκων


Μεταξύ άλλων μίλησε και για το θέμα των μονοκλωνικών φαρμάκων.

Όπως αποκάλυψε , η πρώτη παραγγελία για τα μονοκλωνικά φάρμακα που θα έρθει για τη χώρα μας είναι γύρω στις 2.000 δόσεις ." Και αυτό είναι η ευρωπαϊκή προμήθεια. Δηλαδή αυτό ε΄χει γίνει σε κεντρική διαχείριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση", συμπλήρωσε και είπε ότι γίνεται προσπάθεια τα φάρμακα αυτά να έρθουν στη χώρα στις 11 Νοεμβρίου.


" Τα κριτήρια για το ποιοι θα πάρουν τα μονοκλωνικά τα βλέπει η Επιτροπή Λοιμώξεων .Και θα μπορώ να σας πω μόλις μας δώσουν τη εισήγηση τους περισσότερο για αυτά .Σίγουρα σε όλες τις χώρες δίνονται σε άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα, που έχουν χαμηλή ανοσολογική απάντηση", σημείωσε μεταξύ άλλων.

enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]