ΜΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ιωάννινα:Διάστημα έντονης μεταμοσχευτικής δραστηριότητας το διήμερο 18 και 19 Νοεμβρίου


Τί αναφέρει σε ανακοίνωση το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων 


 "Διάστημα έντονης μεταμοσχευτικής δραστηριότητας αποτέλεσε το διήμερο 18 και 19 Νοεμβρίου στην περιοχή μας. Τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 18/11, στο Γ. Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», πραγματοποιήθηκε λήψη οργάνων (δύο νεφρικών μοσχευμάτων και δύο μοσχευμάτων κερατοειδούς), με τη συνεργασία στελεχών της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων και της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, από αποβιώσαντα δότη (γυναίκα 69 ετών). 

Την Παρασκευή, 19/11 στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη. Το νεφρικό μόσχευμα που ελήφθη από άνδρα 49 ετών μεταμοσχεύθηκε στην πάσχουσα από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου αδελφή του 51 ετών. Στη συνέχεια και κατά τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε και δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού, με τη χρησιμοποίηση του μοσχεύματος που είχε ληφθεί την προηγούμενη ημέρα, σε νεφροπαθή ασθενή μας (άνδρας ηλικίας 65 ετών) που ήταν εγγεγραμμένος στην εθνική λίστα αναμένοντας το πολύτιμο δώρο.

Όλες οι παραπάνω επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Οι τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων σε άριστη κλινική κατάσταση και παράλληλα τα δύο νεφρικά μοσχεύματα εμφάνισαν άμεση και εξαιρετική λειτουργία.

Οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς θα πραγματοποιηθούν ο ένας σε ασθενή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας και ο άλλος στο Π.Γ.Ν. Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων εκφράζει, τόσο  την συμπαράστασή της στους συγγενείς της αποβιώσασας δότριας για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, όσο και την ευγνωμοσύνη της για τη γενναιότητά τους να συναινέσουν στη δωρεά των οργάνων της. Μια πράξη αληθινής κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς. Επίσης, εξαίρει το μεγαλείο ψυχής του ζώντα δότη για την αλτρουιστική του πράξη έμπρακτης αγάπης.

Τέλος, συγχαίρει επίσης τα στελέχη της Χειρουργικής, Νεφρολογικής και νοσηλευτικής ομάδας της Μονάδος Μεταμόσχευσης του νοσοκομείου μας, όπως και αυτά του Αναισθησιολογικού και Οφθαλμολογικού τμήματος και του χειρουργείου και εύχεται η διπλή αυτή μεταμόσχευση να αυξήσει περαιτέρω την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]