Ηγουμενίτσα:Ηλικιωμένος έδωσε 10.000 ευρώ για να ..."σώσει "την κόρη του ..Πώς τον ξεγέλασε η αλλοδαπή


 Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα αλλοδαπή που εμπλέκεται σε τηλεφωνικές απάτες

Είχε παραλάβει χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ από ηλικιωμένο, με το πρόσχημα της αποφυγής σύλληψης της κόρης του για δήθεν τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει 

Το χρηματικό ποσό βρέθηκε σχεδόν στο σύνολό του και αποδόθηκε στον παθόντα 

Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή της συλληφθείσας σε τουλάχιστον ακόμη (4) απόπειρες απάτης

Τέλος στη δράση μίας αλλοδαπής γυναίκας έβαλαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, την οποία συνέλαβαν χθες (26-11-2021) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα με την κατηγορία της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. 

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, άγνωστοι συνεργοί της αλλοδαπής, τηλεφώνησαν προχθές το μεσημέρι σε ηλικιωμένο στην Ηγουμενίτσα και τον έπεισαν να παραδώσει στη συλληφθείσα χρηματικό ποσό -10.000- ευρώ, προκειμένου να αποφύγει η κόρη του τη σύλληψή της, εξαιτίας δήθεν τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει. 

Ύστερα από μεθοδική έρευνα και επιστάμενες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την αλλοδαπή χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -9.900- ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα. 


Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, κατά τις τελευταίες (3) ημέρες μέχρι την πραγματοποίηση της σύλληψης, η αλλοδαπή και οι συνεργοί της είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν με τον ίδιο τρόπο τουλάχιστον ακόμη (4) πολίτες στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, οι οποίοι προχώρησαν σε σχετική καταγγελία στις αστυνομικές αρχές. 

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τυχόν συμμετοχή της σε άλλες περιπτώσεις καθώς και για την ταυτοποίηση των συνεργών της συνεχίζεται. 

Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου επισημαίνει ακόμη μία φορά τη σπουδαιότητα της αναφοράς προς τις αστυνομικές αρχές ακόμη και περιπτώσεων απόπειρας εξαπάτησης.

Συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]