#metoo: Τέταρτη δίωξη για βιασμό κατά ηθοποιού – Προσδιορίστηκε δίκη για τον προπονητή ιστιοπλοΐας

 


Και τέταρτος ηθοποιός είναι κατηγορούμενος για υπόθεση βιασμού, που έφτασε στη δικαιοσύνη μετά το «τσουνάμι» των αποκαλύψεων στο πλαίσιο του κινήματος του ελληνικού #metoo.


Η αξιόποινη πράξη φέρεται να έχει τελεστεί το έτος 2020 και ο σχετικός φάκελος έφτασε στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών , που διαβίβαζε μέσω του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλη Τσαρούχα, όπως είχε θεσμική υποχρέωση τα στοιχεία στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ερευνηθούν σε βάθος οι σοβαρές καταγγελίες και να μην μείνει καμία σκιά πάνω από όλες αυτές τις υποθέσεις.


Στο πλαίσιο της έρευνας που προηγήθηκε ο εισαγγελέας κάλεσε τον ελεγχόμενο ηθοποιό σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης . Ο ηθοποιός αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη, ισχυριζόμενος πως για ό,τι έγινε υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας ,ωστόσο ο εισαγγελέας με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή , ενώπιον του οποίου ο ηθοποιός, ως κατηγορούμενος πλέον, θα κληθεί σε απολογία ,μετά το τέλος της οποίας θα αποφασιστεί και η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.


Η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo


Στο μεταξύ προσδιορίστηκε και η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo. Συγκεκριμένα , στις 12 Ιανουαρίου 2022, στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο προπονητής της ιστιοπλοϊας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας.

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]