ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Γιατί «έπεσαν» Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp – Οι ειδικοί εξηγούν

 


Από τις 18:45 ώρα Ελλάδας, Facebook, Instagram, Messenger και WhattsUp, που ανήκουν στην ίδια εταιρεία άρχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα. Έως και το βράδυ δεν έχουν αποκατασταθεί, κάτι πρωτοφανές στα χρόνια λειτουργίας για τις πλατφόρμες.


Ειδικοί μιλώντας στο CNN έκαναν λόγο για πιθανή αιτία ένα πρόβλημα DNS. Πρόκειται για συστοιχία ονομάτων ιστότοπων σε διευθύνσεις IP που μπορούν να διαβαστούν από έναν υπολογιστή. Συχνά, ονομάζεται και «τηλεφωνικός κατάλογος του Διαδικτύου».


«Εκατομμύρια χρήστες του Facebook, του Instagram και του What’s App βρίσκονται εκτός σύνδεσης εδώ και ώρες και οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν μπορούν να μπουν καν στο κτίριο» μεταδίδει η ρεπόρτερ τεχνολογίας των «ΝYTimes», η οποία επικοινώνησε με εργαζόμενο της Facebook μετά το μπλακ άουτ της εταιρείας.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών στο ertnews.gr τα χαρακτηριστικά του συμβάντος είναι τέτοια που μπορεί να σηματοδοτούν και επίθεση στο ψηφιακό σύστημα της δημοφιλούς πλατφόρμας.


Το δε γεγονός -αν επιβεβαιώνεται- οτι οι τεχνικοί εργαζόμενοι στην εταιρεία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές τους κάρτες πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, σε συνδυασμό με το γενικό «μπλακ – άουτ», ενδέχεται να συνθέτουν ένα σκηνικό «ηλεκτρονικής επίθεσης» κατά του Facebook.


Το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας παρακολούθησης δικτυακών συστημάτων Cisco ThousandEyes, ανέφερε μέσω Twitter ότι μετά από δοκιμές φαίνεται πως η διακοπή οφείλεται σε συνεχιζόμενη αποτυχία του ανωτέρω συστήματος (DNS).


«Δεν ξέρω αν έχω ξαναδεί διακοπή όπως αυτή από μια τόσο μεγάλη εταιρεία διαδικτύου», δήλωσε ο Doug Madory, διευθυντής ανάλυσης διαδικτύου της εταιρείας παρακολούθησης δικτύων Kentik.


«Μερικές φορές οι εταιρείες χάνουν τη σύνδεση στο Διαδίκτυο όταν ενημερώνουν τα δίκτυά τους, είπε ο Madory.


Πηγές: CNN, NYTIMES

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]