Συμμετοχή του ΕΠΑΛ Κόνιτσας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Κόνιτσας τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει θέσει ένα Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάπτυξης και στο πλαίσιο της υλοποίησης αυτού, σχεδιάζει και πραγματοποιεί επιτυχώς διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+, όπως Κινητικότητες Ατόμων ΚΑ1, Στρατηγικές Συμπράξεις ΚΑ2  στον τομέα τόσο της σχολικής, όσο και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την περασμένη σχολική χρονιά εγκρίθηκε ως Συντονιστής Στρατηγικής Σύμπραξης ΚΑ226 - πρόγραμμα με τίτλο «Educational Approaches to Strengthening Vocational Schools’ Readiness for Digital Learning”, στην οποία σύμπραξη συμμετέχουν και άλλοι πέντε Ευρωπαϊκοί  Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη  Λιθουανία, αλλά και ως Διαπιστευμένος Φορέας 2021-2026. Το 1ο ΕΠΑ.Λ Κόνιτσας αναπτύσσει το ευρωπαϊκό του προφίλ, δημιουργεί ένα σχολείο ανοιχτό στους μαθητές και στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων εκπαιδευτικοί και μαθητές του ΕΠΑΛ μας ήδη ταξίδεψαν σε χώρες του εξωτερικού, συνεργάστηκαν και αντάλλαξαν καλές πρακτικές, με στόχο την προαγωγή της μάθησης και της γνώσης. Τις τελευταίες ημέρες υποδέχτηκαν στην Κόνιτσα τους εταίρους στο Σχέδιο ΚΑ229 από την Πολωνία (18/10-23/10/2021). Στο διάστημα αυτό είκοσι μαθητές και καθηγητές από την Πολωνία, θα διαμείνουν στην Κόνιτσα, θα γνωρίσουν τις ομορφιές της μοναδικής φύσης, πολιτιστικά στοιχεία, ήθη και έθιμα, καθώς και  στοιχεία της πλούσιας παράδοσης της περιοχής.

Στην υποδοχή της Πολωνικής αποστολής στο ΕΠΑΛ παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νικόλαος Εξάρχου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αριστείδης Λαζογιάννης, οι οποίοι εξήραν το έργο των καθηγητών και των μαθητών του ΕΠΑΛ και καλοσώρισαν τους μαθητές. Ευχήθηκαν επιτυχία στο έργο τους και ευχάριστη διαμονή στην πόλη μας, ενώ τους δώρισαν και χάρτες του Δήμου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]