Εκδήλωση έναρξης έργου EchoLoci στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου




Το Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού InnoPolis, το Οικομουσείο Ζαγορίου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εναρκτήρια ενημερωτική εκδήλωση για το έργο “EchoLoci: καινοτόμες ηχοτοπικές εφαρμογές για την καταγραφή και διατήρηση της βιοποικιλότητας, με τη συμμετοχή των πολιτών, στις κτηνοτροφικές διαδρομές του Ζαγορίου”, στο Συνεδριακό Κέντρο Άνω Πεδινών την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021, ώρα 18:00. 

Το EchoLochi είναι ένα καινοτόμο έργο για την καταγραφή της βιοποικιλότητας, μέσω του ήχου και της εικόνας, στα κτηνοτροφικά μονοπάτια του Ζαγορίου. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών επιτυγχάνεται μια συνεργατική διαδικασία μάθησης και διαχείρισης του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Το έργο στοχεύει έμμεσα τόσο στη διαφύλαξη της άγριας πανίδας και των απειλούμενων ειδών της περιοχής του Ζαγορίου όσο και στην προστασία των βιοτόπων της. 

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ (πρόγραμμα “Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες”) στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ και εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Βιοποικιλότητα».


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Με βάση το ισχύον ΦΕΚ για την ασφαλή διεξαγωγή των συνεδρίων, στο συνεδριακό κέντρο θα μπορούν να εισέρχονται μόνο όσοι/ες έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή νοσήσει πρόσφατα με επίδειξη του αντίστοιχου πιστοποιητικού.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]