ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στην Άρτα το Οδοιπορικό Υγείας:Νόσος των ανεμβολίαστων ο Covid-19


 Με συναισθηματικά φορτισμένες εκδηλώσεις συγκίνησης, χαράς αλλά και ευγνωμοσύνης υποδέχτηκαν το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, εκπρόσωποι του Δήμου Αρταίων, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας. 

Η προσφορά του Οδοιπορικού, με συντονιστή τον κ. Στέφανο Φούσα, στην Ήπειρο,  στην ελληνική επικράτεια και στα χωριά της Βορείου Ηπείρου, αλλά και του κ. Ελευθερίου Γείτονα αναγνωρίστηκαν έμπρακτα από τους διοργανωτές και εκφράστηκαν με την απονομή ισάριθμων βραβείων από το Αντιδήμαρχο Αρταίων κ. Χριστόφορο Σιαφάκα και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Πέτρο Γείτονα. «Έχουμε υποχρέωση να συγχαρούμε και να τιμήσουμε τον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και τους διακεκριμένους συνεργάτες του στο Οδοιπορικό για την εθελοντική τους προσφορά, τομέα στον οποίο υστερούμε, γιατί πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια για το χρόνο που αφιερώνουν», υπογράμμισε –μεταξύ άλλων- ο κ. Σιαφάκας και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το έργο του κ. Φούσα με την εκστρατεία ενημέρωσης σε θέματα πρόληψης, ιδιαίτερα γιατί αποδέκτης του είναι οι κάτοικοι χωριών.



Ως εκπαιδευτικός θεωρώ ότι γίναμε ήδη πιο σοφοί από την ενημέρωση του Οδοιπορικού. Ευχαριστούμε το Ιατρικό Σύλλογο Άρτας και τον Πρόεδρό του. Τα θέματα υγείας είναι προτεραιότητα για το Δήμο Αρταίων όπως αποδεικνύουν οι δράσεις του ΚΕΠ Υγείας και άλλων δομών όπως το Βοήθεια στο Σπίτι και ο Συμβουλευτικός Σταθμός των Γυναικών κατά της βίας». Από την πλευρά του ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General, κ. Φούσας, κατά την παραλαβή του βραβείου από τον Αντιδήμαρχο Αρταίων, τόνισε: «Αυτό το τιμητικό βραβείο είναι αφιερωμένο σε όλους τους φορείς του συμμετέχουν στο Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης. Στα δέκα και πλέον χρόνια της κίνησης αυτής σας διαβεβαιώνω ότι όλοι μας γινόμαστε πιο σοφοί μετά από κάθε ενημερωτική εκδήλωση. 

Ως μαθητής του ακούραστου Λευτέρη Γείτονα δεν δικαιούμαι να επικαλεστώ κούραση ή κόπωση. Άλλωστε υγιής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης». Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Πέτρος Γείτονας τόνισε: «Με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου σε αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία φιλοξενούμε το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης αλλά και τον δικό μας άνθρωπο τον κ. Ελευθέριο Γείτονα. Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση τον καθηγητή Καρδιολογίας και τους άλλους επιστήμονες». 

Καταφανέστατα συγκινημένος ο κ. Γείτονας, επισήμανε: «Η προσπάθεια για να είμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους των χωριών μας, στην ελληνική επικράτεια αλλά και στη Βόρειο Ήπειρο, αναδείχτηκε από το μαθητή μου  Στέφανο. Αποδείχτηκε όλα τα χρόνια που ξέρω την οικογένεια ότι το Φουσέικο αγαπάει την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο». 

Ο π. Υπουργός και ιδρυτής της άτυπης κίνησης αλληλεγγύης κ. Αντώνης Φούσας,  καταχειροκροτούμενος, αναφέρθηκε στην προσφορά του Οδοιπορικού και του κ. Γείτονα, επισημαίνοντας: «Η προσφορά του Λευτέρη Γείτονα είναι πολύ μεγάλη όπως και η αγάπη του για την Ήπειρο. Το Οδοιπορικό συνεχίζει την προσφορά του και αυτό που μένει είναι να αξιοποιήσουμε όλοι μας την ευλογία Θεού και επιστήμης, το εμβόλιο». 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων, κ. Δημήτριος Φλώρος, τόνισε: «Ως Βελλαΐτες είμαστε πραγματικά περήφανοι τόσο για τον Στέφανο και το Οδοιπορικό όσο και για τον Λευτέρη, ο οποίος δεν είναι απλά ο δάσκαλος, ο σχολάρχης αλλά αυτός που πήρε την ίδια την παιδεία στη χώρα μας και της έδωσε μια δυναμική πορεία συνεχούς βελτίωσης. Είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε από το μηδέν και δημιούργησε έναν εκπαιδευτικό κολοσσό». 

Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο ε. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, ο οποίος ανέλυσε τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στο Καρδιαγγειακό Σύστημα, αποτελούσαν ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Η πανδημία στη χώρα μας σήμερα»), o κ. Γιώργος Σαρόγλου, ομ. Καθηγητής Παθολογίας και Διευθυντής-Λοιμωξιολόγος στο Metropolitan Hospital («Οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο»), ο κ. Αλέξανδρος Δρόσος, ομ. Καθηγητής Ρευματολογίας («H σημασία του εμβολιασμού»), ο κ. Ευάγγελος Χαρμπής, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Άρτας («Εμβολιασμός και τείχος ανοσίας»), ο κ. Ελευθέριος Γείτονας («Το όραμα των νέων Ακριτών»), ο κ. Αλέξανδρος Σκαμνέλος, Γαστρεντερολόγος,  και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Πανδημία και εθισμός στο Διαδίκτυο). 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]