ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η συλλοίμωξη γρίπης-covid-19 αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%- Περιπτώσεις λοίμωξης στην Κροατία με τον επικίνδυνο τύπο Η3Ν2


 Στην επικινδυνότητα του να νοσήσει κάποιος και από γρίπη και  ταυτόχρονα και από τη  νόσο Covid -19 αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας η κ.Θεοδωρίδου.

Όπως αναφέρεται σε μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία έγινε στην αρχή της επιδημίας όταν ακόμη κυκλοφορούσε ο ιός της γρίπης  έχει καταγραφεί ότι η συλλοίμωξη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%  και διπλασιάζει τον κίνδυνο τα  άτομα που νοσούν να χρειαστούν μηχανική υποστήριξη .

Στη χώρα μας συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ μέχρι χθες είχαν γίνει περίπου μερικές χιλιάδες πάνω από το 1 εκατομμύριο  δόσεις ,ένας αριθμός που όπως σημείωσε η κ.Θεοδωρίου υπολείπεται από τον αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς.

"Η γρίπη είναι σοβαρή λοίμωξη που μπορεί να οδηγήσει στο νοσοκομείο με ανεπιθύμητες σοβαρές επιπλοκές και δεν θα πρέπει να συγχέουμε το κοινό κρυολόγημα με τη γρίπη.

Ας θυμόμαστε ότι φέτος  είμαστε πιο ευάλωτοι από πλευράς ανοσίας στη γρίπη και ότι θα υπάρχουνε και οι 2 ιοί στο περιβάλλον.

Μόλις πριν λίγες ώρες το ECDC δημοσίευσε ένα μήνυμα απευθυνόμενο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ,ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης και επαγρύπνησης  για τη γρίπη δεδομένου ότι παρατηρήθηκαν περιπτώσεις λοίμωξης με τον τύπο του ιού της γρίπης Η3Ν2 στην Κροατία ,μία μορφή   γρίπης η οποία μοιάζει να είναι ιδιαίτερα σοβαρή  για  άτομα ηλικιωμένα  και γνωρίζουμε ότι η εμφάνιση κρουσμάτων σε μία περιοχή  του ευρωπαϊκού χώρου μπορεί σε όχι απόλυτα προβλέψιμο χρόνο να γίνει μία παρουσία της γρίπης και σε άλλα γειτονικά κράτη " "ανέφερε χαρακτηριστικά .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]