Πρόεδρος στο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο ο Στέφανος Φούσας "Η ενημέρωση σώζει ζωές" -Στο επίκεντρο τα οξέα εμφράγματα


Το πρόβλημα των οξέων εμφραγμάτων, που αποτελούν βασική αιτία θνητότητας και νοσηρότητας όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς βρέθηκε στο επίκεντρο των εισηγήσεων επιστημόνων που συντόνισε ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Στέφανος Φούσας, στο πλαίσιο του 42ου Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. 

Το μήνυμα του π. Πρόεδρου της ΕΚΕ και Συντονιστή Τομέα Καρδιάς στο METROPOLITAN GENERAL ήταν σαφές: "Η ενημέρωση σώζει ζωές. Με πόνο στο στήθος, γρήγορα, με ασθενοφόρο, ο ασθενής μεταβαίνει στο νοσοκομείο, με μια ασπιρίνη υπογλωσσίως. 

Με το ασθενοφόρο, γιατί την πρώτη ώρα έχουμε θανατηφόρες αρρυθμίες και στο ασθενοφόρο υπάρχει απινιδωτής για  να ανατάξει την αρρυθμία. Ασπιρίνη γιατί βοηθάει να λυθεί ο θρόμβος που προκαλεί το έμφραγμα. Περίπου το 40% των εμφραγμάτων καθυστερούν πάνω από 24 ώρες να φθάσουν στο Νοσοκομείο",  κάτι που συντελεί αποφασιστικά στο να χαθεί μυοκάρδιο αλλά και ανθρώπινες ζωές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]