Χωρίς ...θέρμανση στο Δασαρχείο Κόνιτσας -Επιστολή διαμαρτυρίας από τους υπαλλήλους

 


Επιστολή διαμαρτυρίας   προς το  Γραφείο   του  Γεώργιου Αμυρά, Υφυπουργού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ,το  Γραφείο του  Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου -Δυτ. Μακεδονίας ,το Γραφείο αν. Γεν. Δ/ντή Δασών   και τη Δ/νση Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας  απέστειλαν οι υπάλληλοι  στο Δασαρχείο Κόνιτσας ,διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη θέρμανσης στα γραφεία της Υπηρεσίας.
Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους τα αλλεπάλληλα αιτήματά τους  για κεντρική θέρμανση έχουν πέσει στο κενό με το κτήριο να θερμαίνεται με ξυλόσομπες οι οποίες είναι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η υγεία υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα .



Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι το Δασαρχείο έγκαιρα από 10-8-2021, ζήτησε την προμήθεια της αναγκαίας ποσότητας καυσόξυλων  και μέχρι σήμερα όχι μόνο  δεν  τους έχουν προμηθεύσει με ξύλα  αλλά  ούτε έχουν  και κάποια ενημέρωση  για το τί θα γίνει τελικώς με την  προμήθειά τους ...


Αναλυτικά στην επιστολή διαμαρτυρίας οι υπάλληλοι αναφέρουν :

Οι υπάλληλοι του Δασαρχείου Κόνιτσας διαμαρτύρονται έντονα για την έλλειψη θέρμανσης στα γραφεία της Υπηρεσίας. Το Δασαρχείο Κόνιτσας με αλλεπάλληλα αιτήματα, για την εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, που όμως δεν αρκούσαν για την επίλυση ενός προβλήματος που χρονίζει εδώ και πολλά χρόνια. 


Το Δασαρχείο Κόνιτσας, αν και σουρεαλιστικό, θερμαίνεται με ξυλόσομπες, οι οποίες λόγω της χρήσης είναι πλέον σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα υπάλληλοι που έχουν αναπνευστικά προβλήματα, η κατάσταση της υγείας τους να επιδεινώνεται. 

Το Δασαρχείο Κόνιτσας, από τον Φεβρουάριο είχε υποβάλει αίτημα προμήθεια καυσοξύλων στην αρμόδια Δ/νση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε. Το αποτέλεσμα ήταν οι υπάλληλοι να εργάζονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ή να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά σώματα για την θέρμανση τους, που όμως λόγω της παλαιότητας της ηλεκτρικής εγκατάστασης, πέφτει η παροχή, και χάνεται με τον τρόπο αυτόν εργασία που εκτελούσαν οι υπάλληλοι σε υπολογιστές. Από τον Φεβρουάριο έως και τα μέσα Απριλίου, οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να εργάζονται σε συνθήκες ψύχους. 

Το Δασαρχείο Κόνιτσας, έγκαιρα ήτοι από 10-8-2021, ζήτησε την προμήθεια της αναγκαίας ποσότητας καυσοξύλων, φτάσαμε στα μέσα Οκτωβρίου και όχι απλά δεν μας έχουν προμηθεύσει την αναγκαία ποσότητα καυσοξύλων, ούτε μας έχουν ενημερώσει για το αν θα προβούν στην προμήθεια. Ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί – οι επικρατούσες θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας είναι κοντά στους δέκα βαθμούς ή και κάτω- οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από την εργασία τους, προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τους. 

ΥΓ:

Καλούμε τον κάθε αρμόδιο, ήτοι τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, τον Αν. Γεν. Δ/ντή Δασών και τον προϊστάμενο της Δ/νσης Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα. 

Καλούμε επίσης τον κον Γεώργιο Αμυρά, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τώρα που οι Δασικές Υπηρεσίες έχουν μεταφερθεί στο Υπουργείο - εξυπηρετούνται οικονομικά από την Αποκεντρωμένη-, να παρέμβει, με τρόπο αποτελεσματικό, ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα της θέρμανσης του Δασαρχείου Κόνιτσας 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]