Πρέβεζα:Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου οι εκδηλώσεις τιμής και η μαθητική παρέλαση [video]


 Η Πρέβεζα τίμησε με λαμπρότητα την 28η Οκτωβρίου-

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και η μαθητική παρέλαση

Με λαμπρότητα η πόλη της Πρέβεζας τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.Ο καλός καιρός στάθηκε αρωγός στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, αλλά και την διεξαγωγή της παρέλασης, της πρώτης μετά από ενάμιση χρόνο απαγορεύσεων λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Στις 11 το πρωί στον Άγιο Χαράλαμπο τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου την οποία παρακολούθησαν οι αρχές , οι φορείς , αντιπροσωπείες σχολείων, εκπαιδευτικοί και δημότες.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο δήμαρχος Πρέβεζας Νϊκος Γεωργάκος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Σπυρέλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ακρίβης και Γιώργος Σαριάνογλου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο αστυνομικός διευθυντής Πρέβεζας Κώστας Σιώρος, η λιμενάρχης Ματίνα Μαργέλη, ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Πρέβεζας Αθανάσιος Μικρούλης, ο διοικητής της ΑΕΝ Παύλος Τιφτικίδης και άλλοι εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, συλλόγων και φορέων.


Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός Όλγα Τζατζά, ενώ αμέσως μετά στο Ηρώο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής “Ορφέας” ακολούθησε η παρέλαση συλλόγων και μαθητών οι οποίοι και χειροκροτήθηκαν θερμά από τον κόσμο που "κατέκλυσε" από νωρίς την παραλιακή οδό.

Στις δηλώσεις τους οι φορείς υπογράμμισαν το διαχρονικό μήνυμα ενότητας της Εθνικής Επετείου για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ο Γ.Γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος ανέφερε ότι η ημέρα του ΟΧΙ ενώνει τους απανταχού Ελληνες και αποτελεί αφετηρία για νέες διεκδικήσεις και ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την χώρα.

Ημέρα τιμής για τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία , χαρακτήρισε ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης την σημερινή ημέρα , υπογραμμίζοντας ότι έχουμε χρέος να τιμούμε τους ανθρώπους αυτούς.

Ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας επεσήμανε ότι ο αγώνας μας κατά του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής γιατί ο κίνδυνος πάντα παραμονεύει και πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος εξέφρασε την χαρά του για το ότι τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού συνέβαλαν στο να "κερδίσει" η Πρέβεζα την "ελευθερία της" και να πραγματοποιηθεί η παρέλαση, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή μέρα είναι μέρα τιμής για τους προγόνους, την πατρίδα μας και κυρίως τις Ηπειρώτισσες γυναίκες που αγωνίστηκαν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες για την λευτεριά της πατρίδας.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

video n.p production

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]