ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Ιωάννινα:Στο Δημαρχείο ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης- Έργο βελτίωσης υποδομών στην Κοινότητα του Κατσικά

 


Τον   Ειδικό Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης, Βαγγέλη Κωνσταντίνου υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, παρουσία του αντιδημάρχου έργων Γιώργου Αρλέτου.

Η συνεργασία που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ιωαννιτών με το αρμόδιο υπουργείο είναι εποικοδομητική και συνεχής και αποτέλεσμα αυτής είναι η χρηματοδότηση σημαντικών έργων από το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων: «Ήδη, πριν από τρεις ημέρες υπογράψαμε έργα υποδομών στην Κοινότητα Κατσικά, τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε την ανακατασκευή της οικίας Κανδηλά, όπου θα δημιουργηθεί ένα διαπολιτισμικό κέντρο που θα βοηθήσει σημαντικά στην ένταξη και στην επίλυση προβλημάτων προσφύγων, μεταναστών και αιτούντων άσυλο που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας. Τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε την σύμβαση έργου για υποδομές στο Πέραμα και ήδη έχουμε υποβάλλει πρόταση (που ελπίζουμε κι αυτή να χρηματοδοτηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα) και αφορά την Κοινότητα Κουτσελιού. Πρόκειται για έργα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την εξυπηρέτηση των αναγκών όχι μόνο του τοπικού πληθυσμού αλλά βέβαια και των προσφύγων, μεταναστών και αιτούντων άσυλο που διαβιούν στην περιοχή μας. Ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντίνου για την υποδειγματική συνεργασία, για το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον του για την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και γενικότερα για την προσφορά του σε έναν πάρα πολύ κρίσιμο τομέα, στον οποίο δοκιμάζονται και οι αντοχές όλων των κοινωνιών, τόσο της πατρίδας μας όσο και της Ευρώπης» κατέληξε ο κ. Ελισάφ.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνου, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εξαιρετική συνεργασία, δήλωσε ανοιχτός σε νέες προτάσεις. 

Ακολούθως, αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες του υπουργείου Μετανάστευσης.

Όπως σημείωσε: «Ο πρώτος στόχος -ο οποίος έχει επιτευχθεί- ήταν η αποσυμφόρηση των νησιών που ταλανιζόταν από το πλήθος των μεταναστών που τα είχαν κατακλύσει, ο δεύτερος στόχος είναι η φύλαξη των συνόρων για να μην έχουμε τόσες μεγάλες ροές και να ζήσουμε ξανά το 2015 και το 2016 σε αυτή τη χώρα -νομίζω έχει επιτευχθεί σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό-. Θυμίζω ότι πλέον οι ροές στην χώρα μας έχουν μειωθεί σημαντικά και είναι απόλυτα ελεγχόμενες. Ο τρίτος στόχος είναι η στήριξη των τοπικών κοινωνιών που είχαν επιβαρυνθεί από το μεταναστευτικό. Γι’ αυτό το λόγο βοηθάμε όλους τους Δήμους που φιλοξενούν επίσημες δομές του Υπουργείου μας. Ένας από αυτούς είναι και ο Δήμος Ιωαννιτών, όπου έχουμε εγκρίνει τρία έργα, ενώ ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα στείλει ακόμα ένα. Θα το εξετάσουμε, θετικοί είμαστε να βοηθάμε». 


Τα έργα

Το έργο βελτίωσης υποδομών στην Κοινότητα του Κατσικά έχει προϋπολογισμό 420 χιλιάδων ευρώ.

Αφορά στην κατασκευή, βελτίωση – αναβάθμιση τμήματος της οδού Μιχ. Αγγέλου που αποτελεί την νότια εξωτερική περιφερειακή οδό του σχεδίου επέκτασης της Κοινότητας Κατσικά.

Με την κατασκευή του εν λόγω έργου θα βελτιωθεί και θα γίνει πιο ασφαλής η κίνηση των πεζών και οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι η κυκλοφοριακή κίνηση στον συγκεκριμένο δρόμο είναι αυξημένη καθώς αποτελεί τον εξωτερικό δακτύλιο του σχεδίου επέκτασης στον Κατσικά ενώ παράλληλα γειτνιάζει με περιοχές εκτός σχεδίου όπου μεταξύ άλλων υφίσταται η δομή φιλοξενίας μεταναστών.

 

Στο Δήμο Ιωαννιτών και με κονδύλια από το Ταμείο Αλληλεγγύης έχουν δρομολογηθεί συνολικά τρία έργα. 

Πρόκειται για τα ακόλουθα:

Βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Κατσικάς, Π/Υ: 420.000,00 €.

Ανακατασκευή́ Κτιρίου για δημιουργία (Δια)πολιτισμικού Κέντρου στα Ιωάννινα,  Π/Υ: 400.000,00 €. 

Βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Περάματος, Π/Υ: 420.000,00 €.

Παράλληλα από τον Δήμο έχει υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης του έργου «Βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Κουτσελιού», με προϋπολογισμό 630.000 ευρώ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]