ετήσια έκθεση Φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας Κα.Δρω. Φιλιππιάδας

         


                            ‘ Εκ των Έσω ’

Η Φωτογραφική Ομάδας Φιλιππιάδας Κα.Δρώ με χαρά σας προσκαλεί στην ετήσια έκθεση των μελών της, με τίτλο «Εκ των Έσω». Τα εγκαίνια θα γίνουν την  Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στις 20:00 μμ στον Πολυχώρο Πολιτισμού Φιλιππιάδας (Παλαιό Δημαρχείο). Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 03 Νοεμβρίου και η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό με ώρες λειτουργίας 19:00-22:00 καθημερινά. Η έκθεση με τίτλο Εκ των Έσω , η κεντρική έκθεση της Κα.Δρώ , είναι το αποτέλεσμα των σεμιναρίων φωτογραφίας για την περίοδο 2020-21 με εισηγητή τον Δημήτρη Ραπακούση. 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι :Ιωάννα Θεοχαροπούλου, Ευάγγελος Καλύβας, Νάντια Λιανού, Στέλλα Μπασιά, Χρήστος Ροντογιάννης, Νίνα Σαραντάρη, Βασίλης Σιαπέρας, Γιώργος Σταύρος, Κωνσταντίνος Χατζής, Ιωάννης Χατζόπουλος.

«Εκ των Έσω»

Λίγο καιρό πριν την πανδημία, έννοιες όπως η πίστη, ο σκοπός, η ελπίδα, βρίσκονταν μακριά από τη σφαίρα ενδιαφέροντος της ψυχρής επιστημονικής πραγματικότητας. Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα συνοδεύονταν από την καθημερινή ρουτίνα και το ενδεχόμενο μιας πανδημίας ακουγόταν σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Με την έλευσή της όμως, οι άνθρωποι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, αιχμάλωτοι και ελεύθεροι ταυτόχρονα, μέσα σε οικείους χώρους αλλά περικυκλωμένοι από μια ανοίκεια πραγματικότητα. Η αρχική ανησυχία για την υγεία τους επιφορτίστηκε και με την προοπτική ενός άγνωστου ζοφερού μέλλοντος, μιας δυστοπίας, την οποία  έπρεπε να διαχειριστούν με τη συνδρομή της επιστήμης.

Σχεδόν όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες επαναπροσεγγίστηκαν και οι περισσότερες επανασχεδιάστηκαν μέσω μιας οθόνης. Η απουσία της ανθρώπινης παρουσίας αντικαταστάθηκε από ψηφιακές παρέες και το φυσικό άγγιγμα με επικαιροποιημένα emoticon. Ο κόσμος όπως τον ξέραμε σταμάτησε προσωρινά, ίσως άλλαξε για πάντα.

Από την ανθεκτικότητα στην επανασύνδεση, οι φωτογράφοι της Κα.Δρώ.,  όμοια με κάθε ανθρώπινη ύπαρξη στον πλανήτη, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της πανδημίας με όπλο τη φωτογραφία, αιχμαλωτίζοντας επιδραστικές στιγμές με διαφορετικούς τρόπους. Στην έκθεση  «Εκ των Έσω», χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα σαν ανακούφιση, παρουσιάζουν το δικό τους ξεχωριστό και ιδιαίτερο πόλεμο με τον Covid-19. Έναν πόλεμο, κυρίως εσωτερικό, με την ασθένεια και τις επιπτώσεις της, με την απώλεια και τον εγκλωβισμό, με τη διάλυση και την εγκατάλειψη. Έναν πόλεμο, που όπως αποδεικνύεται με την πραγματοποίηση της έκθεσης, κατάφεραν να κερδίσουν, χωρίς δυστυχώς να λείψουν οι παράπλευρες απώλειες.

COVID-19 Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας από την διασπορά του κορονοϊού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα κατά την είσοδο σας στον χώρο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]