Συμπτύξεις σχολικών τμημάτων-λειτουργικοί υποβιβασμοί και στο νομό Ιωαννίνων…Υποβάθμιση Δημ.Σχολείου Πραμάντων




Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε 45 ημέρες, μετά την έναρξη των σχολείων, να διαταράξει με απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό τρόπο, την εκπαιδευτική διαδικασία, καλώντας τους διευθυντές εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε κατάργηση τμημάτων σχολείων, προκειμένου να καλύψει τον μεγάλο αριθμό κενών που υπάρχουν. Ο προγραμματισμός λειτουργίας,  που κατατέθηκε από τους αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης  στις αρχές Ιουλίου στο Υπουργείο και υλοποιείται μέχρι σήμερα, αναιρείται κάτω από την πίεση των 6000 κενών σε εκπαιδευτικούς. 

Πρόκειται για μια άστοχη και  στείρα, αριθμητική προσέγγιση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Το Υπουργείο Παιδείας φέρει ακέραια την ευθύνη της αναστάτωσης που προκαλείται στην εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς) αφού όλα τα δεδομένα ήταν γνωστά από το καλοκαίρι μέσω του πληροφορικού συστήματος my school. 

Ένα ακόμη θύμα αυτού του πρωτοφανούς αναπρογραμματισμού είναι το Τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο  Πραμάντων  που υποβιβάζεται λειτουργικά σε Διθέσιο. Ένα σχολείο που λειτουργεί υπό ιδιαίτερες, προβληματικές,  καιρικές και συγκοινωνιακές συνθήκες και καλύπτει μια μεγάλη, ορεινή και δυσπρόσιτη Δημοτική περιοχή πλήττεται.  Ένα δημόσιο σχολείο με μαθητές μεταφερόμενους από την Κηπίνα, το Ματσούκι,  την Πλάκα και τους Κτιστάδες καλείται να αναπροσαρμόσει  το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα.  Το άμεσο  αποτέλεσμα αυτής της αστοχίας είναι οι μαθητές της  Α΄ και Β΄ τάξης  να   διαχωριστούν. Θα πρέπει  να μάθουν  να συνυπάρχουν στα διδακτικά τους  ημίωρα σε μεγαλύτερα τμήματα  με μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων – η  Α΄ τάξη με τη Γ΄ και  τη Δ΄ και η Β΄ τάξη με την Ε΄ και τη ΣΤ΄.

Είναι πρωτοφανής η αδιαφορία με την οποία το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα λόγω της τηλεκπαίδευσης. Το λιγότερο αστοχία ενεργειών υποδηλώνει κάθε υποβιβασμός που αυξάνει τον μαθητικό πληθυσμό ανά τμήμα  ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία με την απειλή του covid-19 του κορωνοϊού. 

Πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν, να ευαισθητοποιηθούν, οι αρμόδιοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης,  ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πραμάντων και ο προγραμματισμός των οικογενειών των μικρών μαθητών.

Ν.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]