ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Οι παρεμβάσεις του Θ. Μπέγκα στο δημοτικό συμβούλιο


Σαφή και ξεκάθαρη ενημέρωση για το περιεχόμενο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο δήμος Ιωαννιτών με την ΕΕΤΤΑ για την μελέτη και υλοποίηση του έργου των θρησκευτικών και πολιτιστικών διαδρομών ζήτησε από τη δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

Όπως τόνισε, «δεκαπέντε μήνες από την μέρα που με τυμπανοκρουσίες η δημοτική αρχή ανακοίνωσε το έργο βρισκόμαστε ακόμα στο μηδέν και στο σκοτάδι». 

Η τροποποιημένη προγραμματική σύμβαση που ψηφίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή δεν περιγράφει το φυσικό αντικείμενο του έργου, ενώ δεν κάνει λόγο για έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δύο μόνο βασικά σημεία από τα πολλά τα οποία τροποποιήθηκαν από την αρχική προγραμματική σύμβαση και χρήζουν εξηγήσεων.

«Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τη μεριά της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα στα ερωτήματα που έθεσε ο εκπρόσωπος της παράταξής μας στην Οικονομική Επιτροπή, Θωμάς Γιωτίτσας, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πειστικές. Οφείλετε να ενημερώσετε τους δημότες αναλυτικά για το τι περιλαμβάνει το έργο αυτό και πως θα υλοποιηθεί», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.


Εκδήλωση για το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων 

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Ιωαννιτών για το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, όπου για δεύτερη χρονιά δεν δόθηκε το βήμα για μια σύντομη ομιλία από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, κάτι που αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της εκδήλωσης τα προηγούμενα χρόνια.

«Δώσαμε το παρών στην εκδήλωση και μας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι παρακάμφθηκε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Η συστηματική απαξίωση των αιρετών των τοπικών κοινωνιών δυστυχώς συνεχίζεται», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.


Πτήσεις Sky express

Ένα ακόμα θέμα το οποίο έθιξε ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» ήταν κι αυτό της διακοπής των πτήσεων της εταιρίας Sky express από και προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, γεγονός που αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την ανάπτυξη του τόπου.

«Δια στόματος δημάρχου είχαμε ακούσει για τις προσωπικές του επαφές με τα στελέχη της εταιρίας, με επίσκεψή του στα γραφεία της, όπου είχε προαναγγελθεί και η αναβάθμιση της σχέσης της εταιρίας με το αεροδρόμιό μας με πτήσεις για Κύπρο, Ισραήλ και Κρήτη. Τελικά τι άλλαξε;», υπογράμμισε ο κ. Μπέγκα, ζητώντας ενημέρωση.


Μάτσικας

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην επιστολή κατοίκων της περιοχής του Μάτσικα με την οποία διαμαρτύρονται για καταπατήσεις, καταστροφές, ρύπανση από φουγάρα και απορρίμματα καθώς και επικίνδυνες διελεύσεις καλωδίων ρεύματος, ζητώντας υπηρεσιακή ενημέρωση για τη διερεύνηση των καταγγελιών, αλλά και ελέγχους για την σύννομη λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Με αφορμή την επιστολή μάλιστα, επανέφερε το ερώτημα για την πρόοδο της καταβολής αποζημιώσεων στους δικαιούχους της περιοχής εξαιτίας απαλλοτριώσεων, θυμίζοντας ότι είναι μια διεκπεραιωτική διαδικασία από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από το δήμο η οποία έχει καθυστερήσει πολύ.


Προϋπολογισμός 2022

Τέλος, ο κ. Μπέγκας ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πιθανά σκέφτεται να αναλάβει η δημοτική αρχή προκειμένου να ανατραπεί ο αποκλεισμός των δήμων από το Ταμείο Ανάκαμψης, αφού πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας υποστηρίζουν ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2022 υπάρχει αυτή η δυσμενής πρόβλεψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]