ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΚΚΕ Ιωάννινα:Καταγγελία για επίθεση φασιστών

 


Μόνο θρασύδειλη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χτεσινή δολοφονική επίθεση των φασιστών εγκληματιών  κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την ώρα που πραγματοποιούσαν πολιτική εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Όμως είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι η δράση τους θα μείνει αναπάντητη.

Τόσο η χτεσινή επίθεση των φασιστών, όσο και αντίστοιχες επιθέσεις των προηγουμένων ημερών στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις στρέφεται ενάντια στο λαό και τη νεολαία και από αυτούς θα απομονωθεί. Συνολικά το εργατικό και λαϊκό κίνημα, η μαζική λαϊκή δράση θα τους απομονώσει και θα στείλει τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία εκεί που ανήκουν, στο “χρονοντούλαπο της ιστορίας”,.

Αποδεικνύεται ότι ο φασισμός, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, παραμένει ένα χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος που το χρησιμοποιεί σε βάρος των κομμουνιστών, των αγωνιστών, του λαϊκού εργατικού κινήματος που διεκδικεί τα δικαιώματά του, που αντιστέκεται σε μια πολιτική που αφαιρεί βίαια, εισόδημα, εργατικά δικαιώματα, προοπτική και μέλλον, που πρωτοστατούν για την οργάνωση κι ενίσχυση της λαϊκής πάλης.

Σοβαρές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης κυρίως, καθώς και πολιτικών, δημοσιογραφικών και άλλων παραγόντων του κατεστημένου, οι οποίοι εδώ και μέρες αναπαράγουν τη “θεωρία των δύο άκρων”. Προσπαθούν να εξισώσουν τη δράση του λαϊκού κινήματος με τη δράση αυτών των εγκληματικών, φασιστικών ομάδων. Αυτό το στόχο έχουν μεταξύ άλλων και οι απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργείου Παιδείας και βουλευτών της ΝΔ. Μάρτυρες αυτής της διαχρονικής προσπάθειας είμαστε και στην περιοχή μας όπως φανερώνουν η από κοινού “γιορτή” στο Γράμμο με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών και Χρισαυγιτών, αλλά και “το πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης” στο Γράμμο. Με αυτό τον τρόπο αθωώνουν και τελικά οπλίζουν τα χέρια των φασιστών.

Είναι βαθιά γελασμένοι κι ανιστόρητοι όσοι νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσουν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την πρωτοπόρα συμβολή τους στην οργάνωση των εργατικών λαϊκών αγώνων. Η αγωνιστική συμπόρευση του λαού και της νεολαίας με το ΚΚΕ δυναμώνει και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο, βάζοντας στο στόχαστρο το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, το φασισμό – ναζισμό.


Ιωάννινα, 

4/10/2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]