ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

 


Απαντάμε στην τρομοκρατία του Υπουργείου Παιδείας. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των  δασκάλων των παιδιών μας και διεκδικούμε μαζί τους το σχολείο που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες, το σχολείο που θα παρέχει υψηλού επιπέδου μόρφωση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 11 το πρωί στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Έχουν περάσει μόλις 3 εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων και ήδη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ηλικίες 4-18 ετών έχουν ξεπεράσει το 30% των συνολικών κρουσμάτων, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές μας εκτιμήσεις για σχολεία κέντρα υπερμετάδοσης του ιού, με τμήματα 25-27 παιδιών, με ελλιπή καθημερινό καθαρισμό και απολύμανση. Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να αποσυμφορήσει τα τμήματα πιέζει τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε νέες συγχωνεύσεις τμημάτων δημιουργώντας ακόμα και 30άρια τμήματα. 

Στα Ειδικά Σχολεία η κατάσταση είναι εκρηκτική. Στις σημερινές συνθήκες,  με τις ψυχοσυναισθηματικές και μαθησιακές  επιπτώσεις της πανδημίας ορατές με «γυμνό μάτι»,  αντί να ενισχυθούν τα Ειδικά Σχολεία με το απαραίτητο προσωπικό, έναν μήνα μετά το άνοιγμά τους,  παραμένουν  υποστελεχωμένα. Απουσιάζουν βασικές ειδικότητες που καθιστούν τη λειτουργία τους προβληματική έως επικίνδυνη.

Την ίδια ώρα, αντί για προσλήψεις εκπαιδευτικών και ενισχυτική διδασκαλία, προκειμένου να καλυφθούν τα μαθησιακά κενά από το 2χρονο λοκντάουν, δημιουργούνται ακόμα μεγαλύτερα κενά. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν δεν επαρκούν για να καλύψουν το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα και βασικά μαθήματα που δεν διδάσκονται, ενώ η Τράπεζα Θεμάτων καραδοκεί στο τέλος της χρονιάς σαν δαμόκλειος σπάθη εμπέδωσης της ανισοτιμίας στη μόρφωση. Στα αρκετά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία το Ολοήμερο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, ενώ υπάρχουν ακόμα ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Τα μισά παιδιά που δικαιούνται παράλληλη στήριξη ακόμη περιμένουν εκπαιδευτικό με καταστροφικές συνέπειες στην εκπαίδευσή τους.

Όλα τα παραπάνω, σε ένα κατ’ όνομα "καινούργιο" σχολείο με μια σειρά αντιδραστικών νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση μέσω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, βάζοντας εκπαιδευτικούς και γονείς να ψάχνουν για χορηγούς και δωρεές προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικά έξοδα, εισάγοντας ΜΚΟ και επιχειρηματικούς ομίλους στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ με τη λεγόμενη αξιολόγηση προσπαθούν να εφαρμόσουν ασφυκτικό έλεγχο εφαρμογής των παραπάνω στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Κυβέρνηση και  Υπουργός Παιδείας, θέλοντας να επιβάλλουν «δια πυρός και σιδήρου»  την πολιτική  τους, στην οποία όλο το προηγούμενο διάστημα, γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικοί έχουν εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους,  δεν διστάζουν: να σέρνουν στα δικαστήρια τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εκπαιδευτικών, να ξυλοφορτώνουν τους δασκάλους των παιδιών μας,  να απειλούν και να τρομοκρατούν.

Η απάντησή μας είναι μια: 

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής αυτού του αποκρουστικού μοντέλου σχολείου,  της αμάθειας, της κατηγοριοποίησης, των επιπλέον ταξικών φραγμών.


Δωρεάν παιδεία, σύγχρονα σχολεία, όχι στους χορηγούς και στην αυτονομία!

Γονείς- μαθητές- εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για το σχολείο, τη μόρφωση και τη ζωή που ονειρευόμαστε !

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν μας αγγίζει. Ο νέος αντιεκπαιδευτικός νόμος θα μείνει στα χαρτιά !

Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ να δώσει λύση στα πολλά σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης και να σταματήσει να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ την σχολική κοινότητα. Φτάνει πια! Ως εδώ και μη παρέκει! Δεν ανεχόμαστε άλλο πια την κοροϊδία της έλλειψης χρημάτων, όταν βλέπουμε να σκορπίζονται απλόχερα σε επιχειρηματικά συμφέροντα και εξοπλιστικά προγράμματα. Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα περιορισμού της διάδοσης του ιού μέσα στα σχολεία μας, να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, να καταργηθεί η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων. 

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 11 το πρωί στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ


Το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]