Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

ΑΣΤ ΠΓΝΙ.Εξαπάτηση συμβασιούχων από ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ σε σύλλογο ΠΓΝΙ και ΠΟΕΔΗΝ

 


ΩΜΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ και ΚΟΡΟΪΔΙΑ  ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΟΧ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΕΣΤΙΑΣΗΣ-ΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ στον  ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και στην ΠΟΕΔΗΝ,            ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 200 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ


Στην τελευταία ανακοίνωση-απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, λίγες ημέρες πριν τις πρώτες απολύσεις συναδέλφων συμβασιούχων και ενώ εξελίσσεται η δικαστική διεκδίκηση της μετατροπής των συμβάσεων μας σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, επιχειρείται από ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ και στον σύλλογο εργαζομένων, μια ωμή εξαπάτηση και κοροϊδία των συμβασιούχων ΣΟΧ, εξαφανίζοντας το αίτημα των συμβασιούχων ΣΟΧ για μετατροπή των συμβάσεών σε αορίστου χρόνου.   


Η πλειοψηφία-προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που υπογράφει την ανακοίνωση, στο πρόγραμμα δράσης αναφέρει: «Πέμπτη 11/11/2021 στις 16:00 συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας των ΣΟΧ συναδέλφων με αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων και την πρόσληψη προσωπικού ΣΟΧ με αυξημένη μοριοδότηση. Να κλείσει ο δρόμος επιστροφής των εργολάβων.»


Αυτό σημαίνει είτε 1. Επαναπροκήρυξη-ανανέωση σύναψης συμβάσεων ΣΟΧ μετά από νομοθετική ρύθμιση, με αυξημένη μοριοδότηση των ήδη υπηρετούντων που οδηγεί σε απόλυση τους μισούς διότι η ανεργία μοριοδοτείται υποχρεωτικά από τον ΑΣΕΠ με υψηλά μόρια. Το ζήσαμε το 2019 στο ΠΓΝΙ όπου η επαναπροκήρυξη συμβάσεων ΣΟΧ με αυξημένη μοριοδότηση οδήγησε τους μισούς στο δρόμο της απόλυσης. Αυτό ζήσαμε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ


είτε 2. Νέα σύσταση οργανικών θέσεων στον οργανισμό του ΠΓΝΙ και προκήρυξη θέσεων μονίμων, στον οποίο διαγωνισμό θα συμμετέχουν με αυξημένη μοριοδότηση οι ΣΟΧ. Δηλαδή αλλαγή οργανισμών και προκήρυξη χιλιάδων θέσεων μονίμων, που σημαίνει γραφειοκρατικές διαδικασίες πολλών ετών, αλλά και τότε οι μισοί θα είναι εκτός, λόγω της αμφίβολης μοριοδότησης όπως δείχνει η εμπειρία ετών. Αυτή είναι και  η θέση της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ και η πάγια θέση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ.


Η ίδια η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ομολογεί την απατεωνιά της πρότασης της όταν λίγες γραμμές πιο πάνω στην ίδια ανακοίνωση λέει ότι: «Θεωρούμε κοροϊδία την παράταση έως πέντε μήνες και την συμμετοχή 16.000 συμβασιούχων σε διαγωνισμό 4.900 θέσεων με αμφίβολο το ύψος της μοριοδότησης λόγω περιορισμών που θέτει το Συμβούλιο Επικρατείας».


Με χαρά  η πλειοψηφία της ΔΑΚΕ στο σύλλογο του ΠΓΝΙ και προσωπικά ο πρόεδρος, «άρπαξε» την διατύπωση στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και την έκανε μέρος της ανακοίνωσης του συλλόγου στο site, για την κινητοποίηση των ΣΟΧ την Δευτέρα 1/11/2021. Έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια παλαιότερες αποφάσεις του συλλόγου, την παγιωμένη θέση και αίτημα των συμβασιούχων ΣΟΧ, για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, ως την μόνη εφικτή λύση για να παραμείνουν άμεσα όλοι οι ΣΟΧ στα νοσοκομεία, έστω και εάν αυτό συμβεί μετά από ένα χρονικό διάστημα παράτασης των υπαρχόντων συμβάσεων.


 


 Είναι τόσο μεγάλη η κοροϊδία της ΔΑΚΕ και του προέδρου του συλλόγου προσωπικά, που την ίδια στιγμή που κάνει ότι πασχίζει για την δικαστική διεκδίκηση της μετατροπής των συμβάσεων των ΣΟΧ σε αορίστου χρόνου, την ίδια στιγμή ζητά ΌΧΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, αλλά  μοριοδότηση. (Εκτός κι αν έγινε «λάθος» όπως στην ψηφοφορία του ΔΣ του ΠΓΝΙ για μηνιαία σύμβαση με εργολάβο για τον μήνα Δεκέμβριο).


 


Δεν κάνουμε πίσω από την μόνη λύση που μπορεί να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας όλων. Την παράταση των συμβάσεων μας και την ακόλουθη μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου.


Αποδεικνύεται ότι λίγες ημέρες πριν τις πρώτες απολύσεις ΣΟΧ στο ΠΓΝΙ η πλειοψηφία του συλλόγου εργαζομένων του ΠΓΝΙ, με την ΔΑΚΕ επικεφαλής, ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής στην εξαπάτηση διαρκείας των συμβασιούχων ΣΟΧ . Κερδισμένος από την στάση της είναι μόνο ο εργολάβος.


Στην συγκέντρωση της Δευτέρας 11.00 στην κεντρική είσοδο του  ΠΓΝΙ, όπου η συνέλευση της προηγούμενης Δευτέρας έχει αποφασίσει να εγκριθεί ψήφισμα που θα αποσταλεί σε Περιφέρεια, Δήμο, Εργατικό Κέντρο και άλλους φορείς δεν θα επιτρέψουμε να μας εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά .


ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ :  ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ -  ΠΑΡΑΤΑΣΗ και ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ 

ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  22/10/2021


Την Πέμπτη 21/10 πραγματοποιήσαμε μια από τις πιο πετυχημένες κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Η πορεία εκκίνησε από την πλατεία Μαβίλη και με μεγάλη μαζικότητα κατέληξε στο Υπουργείο Υγείας.

Στην εκκίνηση για πρώτη φορά σε πορεία της ΠΟΕΔΗΝ εμφανίστηκαν πολλές διμοιρίες ΜΑΤ για να μας συνοδεύσουν στα πλαίσια εφαρμογής του νόμου «Χατζηδάκη» «Νόμος και Τάξη» στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών που ξέχασαν τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες. 

Ζητήσαμε την αποχώρηση των ΜΑΤ για να ξεκινήσει η πορεία όπως και έγινε. Έχουμε κατηγορηματική θέση ότι δεν θα εφαρμόσουμε «ούτε γράμμα» από το νόμο Χατζηδάκη που ανατρέπει πλήρως το χάρτη κοινωνικών, εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. 

Συναντήσαμε τον Υπουργό Υγείας. ζητήσαμε την άρση των αναστολών εργασίας και ήταν αρνητικός. Δεν προτίθενται να αποσύρουν το μέτρο ούτε κατά την επικείμενη επανεξέταση στο τέλος Οκτωβρίου. Εξηγήσαμε με επιχειρήματα την αδικία, την σκληρότητα του μέτρου και ζητήσαμε την επιστροφή τους με δύο rapid test την εβδομάδα. Προτιμούν να κινδυνεύουν ζωές ασθενών, να μείνουν  περίπου 7.000 υγειονομικοί χωρίς μισθό παρά να διορθώσουν το λάθος. Λάθος που το βλέπουν ως ευκαιρία για την ιδιωτικοποίηση – συρρίκνωση του συστήματος και την επιστροφή των εργολάβων.

Ζητήσαμε την μονιμοποίηση των συμβασιούχων υπαλλήλων. Θεωρούμε κοροϊδία την παράταση έως πέντε μήνες και την συμμετοχή 16.000 συμβασιούχων σε διαγωνισμό 4.900 θέσεων με αμφίβολο το ύψος της μοριοδότησης λόγω περιορισμών που θέτει το Συμβούλιο Επικρατείας.

Η απάντηση του Υπουργού Υγείας ήταν ότι οι Συμβάσεις όλων των εκτάκτων υπαλλήλων θα ανανεώνονται ανεξαρτήτως συμμετοχής ή όχι στο διαγωνισμό έως την έκδοση των οριστικών πινάκων και θα ακολουθήσουν και άλλες προκηρύξεις τα επόμενα έτη. Διαρκής ομηρία και στο βάθος απολύσεις παρότι οι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  καθότι οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία είναι περί τις 45.000.

Για την ένταξή μας στα ΒΑΕ, για την επέκταση και αύξηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος δεν είχε απάντηση ο Υπουργός.

Βρισκόμαστε σε περίοδο που τα νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι στην υγεία – πρόνοια μαστίζονται από την ακρίβεια με τους μισθούς καθηλωμένους και καθημερινά χάνουν την αγοραστική τους αξία. Λαμβάνουμε μισθούς πείνας με τους νεοδιόριστους υπαλλήλους να λαμβάνουν 700 ευρώ το μήνα. Η κυβέρνηση αρνείται να αυξήσει τους μισθούς, τις πρόσθετες αμοιβές, να χορηγήσει υγειονομικό επίδομα (δώρα εορτών) σε σταθερή ετήσια βάση. 

Η μόνη παροχή που λάβαμε κατά την διετή υγειονομική κρίση είναι μισό βασικό μισθό.

Στον Υπουργό Υγείας θέσαμε το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων ΣΟΧ που λήγουν τέλος του έτους και τη δυνατότητα των Νοσοκομείων να συνάπτουν νέες συμβάσεις ΣΟΧ με επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της αυξημένης μοριοδότησης των υπηρετούντων. Μάλιστα αναφέραμε τις επικείμενες απολύσεις στον Άγιο Σάββα και την ανάθεση των υπηρεσιών σε εργολάβους παρά το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για παράταση των συμβάσεων έως τέλος του χρόνου.

Ο Υπουργός Υγείας απάντησε ότι δεν πρόκειται να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στις εν λόγω θέσεις και πέραν της επιστροφής των εργολάβων που μπορούν να αποφασίζουν τα Νοσοκομεία με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, θα εξετάσει τη θεσμοθέτηση δυνατότητας σύναψης νέων ΣΟΧ. Καταθέσαμε την θέση μας ότι για εμάς είναι αιτία πολέμου η παλινόρθωση των εργολάβων. 

Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας παραμένουν κολλημένες στο 5% του ΑΕΠ παρότι δεν ισχύουν οι δημοσιονομικοί μνημονιακοί περιορισμοί. Γι’ αυτό υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και βαίνει προς ιδιωτικοποίηση με τα θεσμοθετημένα εργαλεία ιδιωτικοποίησης (ΚΕΤΕΚΝΥ, ΟΔΙΠΥ κλπ). 

Δεν θα επιτρέψουμε την συρρίκνωση, συγχώνευση υγειονομικών μονάδων. Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του συστήματος. Δεν θα επιτρέψουμε τα κενά του συστήματος να καλύπτονται με περικοπή repo, των αδειών και συνεχών μετακινήσεων των συναδέλφων. Άμεση επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ ομόφωνα αποφάσισε να παραστεί η Νομική Σύμβουλο στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 5/11/2021, που εκδικάζεται η προσφυγή για την αυξημένη μοριοδότηση της 2Κ/2019.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

1. Τετάρτη 3/11/2021 Πανελλαδική ημέρα δράσης κατά τόπους στα Νοσοκομεία με απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων με μόνο αίτημα την άρση των αναστολών εργασίας

2. Πέμπτη 11/11/2021 στις 16:00 συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας των ΣΟΧ συναδέλφων με αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων και την πρόσληψη προσωπικού ΣΟΧ με αυξημένη μοριοδότηση. Να κλείσει ο δρόμος επιστροφής των εργολάβων. 

3. Τετάρτη 1/12/2021Πανελλαδική κινητοποίηση και Πανελλαδική συγκέντρωση 8:30πμ στο Υπουργείο Οικονομικών. Για την Αττική Στάση Εργασίας 8.00 – 15.00. Για την περιφέρεια 24ωρη απεργία.


ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

Άρση αναστολών

Αύξηση μισθών, ανάκτηση των απωλειών, 13ος – 14ος μισθός, υγειονομικό επίδομα, έλεγχος των τιμών, πάταξη της ακρίβειας

Ένταξη στα ΒΑΕ. Αύξηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος

Αύξηση των δαπανών για την Υγεία – Πρόνοια

Μονιμοποίηση συμβασιούχων

Όχι στην παλινόρθωση των εργολάβων

Θεσμοθέτηση της νόσου covid  ως Επαγγελματική Ασθένεια και Εργατικό ατύχημα

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού 


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]