Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγεις στην εγκυμοσύνη


 Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι της διατροφής. Υπάρχουν κάποια τρόφιμα τα οποία θα πρέπει να αποφεύγονται όπως επίσης και μερικές συνήθειες που μπορεί μέχρι τώρα να ακολουθούσες αλλά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης να ενέχουν κίνδυνο.

Ποια είναι τα απαγορευμένα τρόφιμα και ποιες συνήθειες χρειάζεται να αλλάξουμε;

Απόφυγε τα μαλακά τυριά

Δεν είναι κακό να απολαμβάνεις τα μακαρόνια σου με λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω. Αυτό που θα πρέπει να αποφύγεις είναι τα μαλακά τυριά όπως φέτα και το blue cheese, τα οποία επειδή παρασκευάζονται με μη παστεριωμένο γάλα και μπορούν να φιλοξενούν κάποια βακτήρια που ενδεχομένως να συνιστούν κίνδυνο. Ελέγχοντας την ετικέτα του κάθε τρόφιμου θα λάβεις την απάντηση που χρειάζεται ώστε να ξέρεις τι θα αποφύγεις.  

Επίλεξε καλό ψήσιμο στο κρέας

Είτε επιλέξεις να φας μπριζόλα είτε μπέργκερ το κρέας θα πρέπει να είναι μαγειρεμένο καλά. Το μη καλοψημένο κρέας μπορεί να κρύβει βακτήρια ή τοξόπλασμα οπότε αν δεν είσαι στο σπίτι για να το μαγειρέψεις ο ίδιος καλό είναι να το αναφέρεις στην παραγγελία σου όταν βρίσκεσαι έξω.

Φυσικός χυμός, όχι πάντα αθώος

Έχουμε στο μυαλό μας ότι σε κάθε περίπτωση ο φυσικός χυμός είναι υγιεινός και θρεπτικός, ωστόσο αγνοούμε ότι ο χυμός απέξω πολλές φορές δεν είναι παστεριωμένος και επομένως δεν μας προστατεύει από μικρόβια όπως η σαλμονέλα και η E.coli. Αν είσαι έγκυος  επίλεξε παστεριωμένο χυμό. Την πληροφορία θα την βρεις στην αναγραφόμενη στην συσκευασία ετικέτα.

Αντίο shushi

Αν είσαι λάτρης του sushi σου η είδηση αυτή δεν θα σε ευχαριστήσει καθώς θα πρέπει να απαρνηθείς αυτή την συνήθεια για 9 μήνες. Μπορεί τα θαλασσινά που περιέχουν να είναι πλούσια σε πρωτεΐνη αλλά την ίδια στιγμή μπορούν να αποτελέσουν πηγή βακτηρίων. Όταν λοιπόν αποφασίζεις να φας θαλασσινά ή ψάρια θα πρέπει να έχουν μαγειρευτεί καλά και όχι να είναι ωμά.

Προσοχή στο πλύσιμο

Μπορείς να τρως ελεύθερα φρούτα και λαχανικά, φροντίζοντας όμως ένα πράγμα. Επειδή τα συγκεκριμένα πολύ συχνά φιλοξενούν το τοξόπλασμα, ένα παράσιτο που μπορεί να δημιουργήσει την ασθένεια της τοξοπλάσμωσης η οποία είναι επικίνδυνη για το μωρό θα πρέπει να ξεπλένονται πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, χωρίς σαπούνι. Τρίψτε καλά την επιφάνειά τους και απομακρύνετε τραυματισμένα μέρη η φύλλα.

Οι προηγούμενες συμβουλές μπορεί να σου δώσουν κάποιες απλές απαντήσεις όσον αφορά την διατροφή που θα σου κάνουν πιο ασφαλή την καθημερινότητά σου κατά την εγκυμοσύνη ωστόσο δεν υποκαθιστούν την καθοδήγηση που μπορεί να σου δώσει μια επίσκεψη στο γιατρό σου.

 doctoranytime.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]